Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣυναγερμός στη Bαλτιμόρη: Πυροβολισμοί στην πανεπιστημιούπολη – Αναφορές για πολλά θύματα

Συναγερμός στη Bαλτιμόρη: Πυροβολισμοί στην πανεπιστημιούπολη – Αναφορές για πολλά θύματα

ΗΠΑ: Η αστυνομία της Βαλτιμόρης επιβεβαίωσε οτι υπάρχουν πολλά θύματα μετά από περιστατικό με πυροβολισμούς στο Morgan State University

Η αστυνομία της Βαλτιμόρης έσπευσε στο Morgan State University το βράδυ της Τρίτης μετά απο αναφορές για πυροβολισμούς με πολλά θύματα, επιβεβαίωσε το CNN. Υπήρχε μια «αρχική πληροφορία για τέσσερα άτομα που πυροβολήθηκαν» κάπου στους χώρους του πανεπιστημίου, δήλωσε στο CNN ο διευθυντής Επικοινωνίας της Πυροσβεστικής της Πόλης της Βαλτιμόρης, Kevin Cartwright.

Ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης Μπράντον Σκοτ βρισκόταν στη σκηνή στο πανεπιστήμιο νωρίς την Τετάρτη καθώς οι αρχές επιβολής του νόμου και οι σχολικοί υπάλληλοι χειρίζονταν την εν εξελίξει έρευνα. Πλάνα που κυκλοφόρησαν δείχνουν πολλά οχήματα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης να περιβάλλουν ένα κτήριο φοιτητικής εστίας με ταινία. Το τζάμι ενός από τα παράθυρα του επάνω ορόφου του κτιρίου φαίνεται να είναι σπασμένο.

Τόσο η αστυνομία όσο και το πανεπιστήμιο στη βορειοανατολική Βαλτιμόρη – είχαν καλέσει όσους βρίσκονταν στην πανεπιστημιούπολη να μείνουν στη θέση τους και να αποφύγουν την περιοχή. Ζήτησαν επίσης από τα μέλη της οικογένειας των φοιτητών να αποφύγουν τον χώρο της πανεπιστημιούπολης.

«Παρακαλούμε μείνετε μακριά από την περιοχή γύρω από το Thurgood Marshall Hall και το Murphy Fine Arts Centre», ανέφερε το πανεπιστήμιο σε ανακοίνωση στον ιστότοπό του. Η αστυνομία είπε ότι ανταποκρίθηκε στο τετράγωνο 1700 του Argonne Drive.

Το Morgan State είναι ένα ιστορικά πανεπιστήμιο Αφροαμερικανών και είχε περίπου 9.000 φοιτητές που εγγράφηκαν το Φθινόπωρο του 2022. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στην αρχή της εβδομάδας του Homecoming καθώς ετοιμαζόταν να υποδεχτεί αποφοίτους και μέλη της κοινότητας στην πανεπιστημιούπολη για εορταστικές εκδηλώσεις, γκαλά και παρελάσεις.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular