Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΜάρτυρες περιγράφουν πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα και έχασαν τη ζωή τους...

Μάρτυρες περιγράφουν πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα και έχασαν τη ζωή τους 21 άνθρωποι

MESTRE Disastro autobus cavalcavia

Βενετία: Τραγωδία με τουλάχιστον 21 νεκρούς, ανάμεσά τους δύο παιδιά, και 8 τραυματίες, σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (3/10) στο Μέστρε της Ιταλίας, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βενετία, όταν λεωφορείο για άγνωστες μέχρι στιγμές αιτίες έπεσε από γέφυρα.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι το λεωφορείο να χτύπησε τα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη πτώση του και να πήρε φωτιά στο έδαφος, γράφει η Il Gazzettino.Ο οδηγός δεν κατάφερε να αποφύγει την πτώση του λεωφορείου σε σιδηροτροχιά, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από την οδογέφυρα.

Δυστυχώς, ο  αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί καθώς πολλοί τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση ενώ υπάρχουν αναφορές για 4-5 αγνοούμενους.

Βενετία: Το χρονικό

Η ιταλική εφημερίδας Il Gazzettino, έγραψε χθες πως το λεωφορείο που μετέφερε αλλοδαπούς σε κάμπινγκ κοντά στη Βενετία, φέρεται να τυλίχθηκε στις φλόγες πριν την πτώση του από οδογέφυρα, στην περιοχή του Μέστρε.

Scene in Venice, Italy where a bus plunged off an overpass, killing at least 21 people pic.twitter.com/l5pgpqVuSb

— BNO News (@BNONews) October 3, 2023

Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, εκτός από Ουκρανούς πολίτες (παραμένει αδιευκρίνιστο αν πρόκειται για τουρίστες ή πρόσφυγες), στο λεωφορείο επέβαιναν και Γερμανοί που επισκέπτονταν την Ιταλία.

Βενετία: Τα διαβατήρια αποκάλυψαν τις εθνικότητες των επιβατών

Tο λεωφορείο πραγματοποιούσε δρομολόγιο χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, και σύμφωνα με την Il Gazzettino. σε αυτό επέβαιναν Ουκρανοί, Γερμανοί, Κροάτες και Γάλλοι τουρίστες, όπως προέκυψε από την ανακάλυψη διαβατηρίων. Το λεωφορείο επέστρεφε στο κάμπινγκ Hu, πρώην Jolly, στη Marghera.

Che tragedia mamma mia #Mestre pic.twitter.com/7P0ECAKzLw

— Cami 🫀 (@Camillacon2elle) October 3, 2023

Βενετία: Στους 21 οι νεκροί και 18 οι τραυματίες -Νεκρός ο 40χρονος οδηγός

Ο 40χρονος Ιταλός οδηγός του λεωφορείου, με το όνομα Αλμπέρτο Ριτσότο έχασε τη ζωή του. Ζούσε στο Tezze di Piave, στην επαρχία του Τρεβίζο.

🚨#BREAKING: Bus falls from a bridge in Venice, #Italy; At least 20 people have died. pic.twitter.com/2A3pRkqYZi

— World Source News 24/7 (@Worldsource24) October 3, 2023

Νεκροί ανασύρθηκαν 21 άνθρωποι από τα συντρίμμια του λεωφορείου ενώ σε 18 ανέρχονται οι τραυματίες, ανάμεσά τους τρία παιδιά ενώ κάποιοι άνθρωποι αγνοούνται.

Βρέθηκαν ουκρανικά διαβατήρια

«Στο λεωφορείο που έπεσε από τη γέφυρα του Μέστρε βρέθηκαν ουκρανικά διαβατήρια», δήλωσε ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι είναι πιθανό να πρόκειται για Ουκρανούς πρόσφυγες που διέμεναν προσωρινά σε κάμπινγκ της Μαργκέρα, έξω από τη Βενετία.

Φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Πιαντεντόζι, τόνισε πως το λεωφορείο είχε κινητήρα φυσικού αερίου και η απόσταση που χώριζε την οδογέφυρα από τη σιδηροτροχιά, όπου έπεσε, ήταν περίπου 30 μέτρα, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.

Πένθος στη Βενετία

Διεξάγονται έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια που οδήγησαν στη πτώση του λεωφορείου από την οδογέφυρα, το οποίο κατέληξε δίπλα σε σιδηροδρομική γραμμή και πήρε φωτιά ενώ πολλοί επιβάτες που σκοτώθηκαν φέρονται να απανθρακώθηκαν.

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπουνιάρο, κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του.

#mestre terribile! pic.twitter.com/NdEpxiehVv

— Virginia (@virgivirgivivi) October 3, 2023

Συλλυπητήρια Μελόνι και Μακρόν

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, σε ανάρτησή της στο Facebook, εξέφρασε τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων.

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για το σοβαρό ατύχημα που συνέβη στο Mestre. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα, τις οικογένειες και τους φίλους τους. Είμαι σε στενή επαφή με τον δήμαρχο Luigi Brugnaro και τον υπουργό Matteo Piantedosi», ανέφερε η Ιταλίδα πρωθυπουργός στο Facebook.

Τα συλλυπητήριά του για την τραγωδία εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. «Οι σκέψεις μας απόψε είναι με τον ιταλικό λαό, με τις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων της τρομερής τραγωδίας στη Βενετία», έγραψε στην πλατφόρμα X (twitter).

I nostri pensieri questa sera sono rivolti al popolo italiano, alle famiglie e ai cari delle vittime della terribile tragedia di Venezia.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) October 3, 2023

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular