Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚτηματολόγιο: «Παγώνουν» πρόστιμα και μεταβιβάσεις

Κτηματολόγιο: «Παγώνουν» πρόστιμα και μεταβιβάσεις

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην επιβληθούν πρόστιμα για τα αδήλωτα στο κτηματολόγιο. Συγκεκριμένα, στη μη επιβολή προστίμων στους ασυνεπείς ιδιοκτήτες που δεν δήλωσαν τις περιουσίες τους στο Κτηματολόγιο προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως προέκυψε από τη χθεσινή ενημέρωση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη.

Ωστόσο, το υπουργείο προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει ένα διαφορετικό μοχλό πίεσης σε όσους δεν συμμετείχαν στη διαδικασία, αποκλείοντας τους «έμμεσα» μέχρι να τα δηλώσουν, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. Επί παραδείγματι, εξετάζεται ότι μόνο τα ακίνητα που έχουν κτηματογραφηθεί να μπορούν να λαμβάνου επιδοτήσεις ή να μεταβιβάζονται ψηφιακά.

Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία για την ενεργοποίηση των χρηματικών ποινών έληξε στα τέλη Ιουλίου, όμως δόθηκε παράταση έως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν το υπουργείο τελικά αποφασίσει να ενεργοποιήσει τα πρόστιμα, το ανώτατο ποσό που θα επιβάλλεται είναι 2.000 ευρώ, ενώ ο πέλεκυς θα ξεκινάει από τα 300 ευρώ, με το ποσό να αυξάνεται ανάλογα με την αντικειμενική αξία του ακινήτου, αλλά και το χρόνο καθυστέρησης υποβολής της δήλωσης.

Οι ιδιοκτήτες μέχρι να δηλώσουν την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο, δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν καμία συναλλαγή με το ακίνητό τους.

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular