Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΡικβίρ, μια πόλη κόσμημα περιτριγυρισμένη από αμπελώνες

Ρικβίρ, μια πόλη κόσμημα περιτριγυρισμένη από αμπελώνες

Το Ρικβίρ, γνωστό για τους γραφικούς αμπελώνες του και τα εκλεκτά κρασιά, είναι ένα μεσαιωνικό χωριό που εξακολουθεί να διατηρεί μια ρουστίκ αρχαϊκή γοητεία. Μία από τις ωραιότερες πόλεις της περιοχής Haut-Rhin της Γαλλίας, η περιοχή έχει πολλά να προσφέρει στον τουρίστα, από μια Παλιά Πόλη που είναι γεμάτη ιστορία, μέχρι να περπατήσετε στα γραφικά μονοπάτια και τα παγκοσμίου φήμης οινοποιεία.

Ένα από τα πολυάριθμα κελάρια ντόπιων αμπελουργών που αξίζει κανείς να επισκεφθεί είναι το Χούγκελ όπου βρίσκεται το πιο παλιό βαρέλι κρασιού στον κόσμο, από το 1715.

Ακόμη, τον πύργο Ντολντέρ που σχηματίζει τη δυτική πύλη και χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, τον πύργο του ρολογιού και τα πρώην κελάρια που έχουν μετατραπεί σε μαγαζάκια. Το Ρικβίρ λέγεται ότι αποτέλεσε την έμπνευση για το χωριό της «Πεντάμορφης και του Τέρατος» της Ντίσνεϊ.

Τα κελάρια και τα μαγαζιά στολίζονται με εντυπωσιακά λουλούδια όλο το χρόνο, ενώ τα διαφορετικά χρώματα σε κάθε σπίτι οφείλονται σε έναν παλιό κανονισμό του οικισμού σύμφωνα με τον οποίο, κάθε κτίσμα έπρεπε να βάφεται με άλλο χρώμα, ανάλογα με το επάγγελμα του ιδιοκτήτη.

ΠΗΓΗ

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular