Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΠέντε μέλη μιας οικογένειας Αράβων Ισραηλινών δολοφονήθηκαν μέσα στο σπίτι τους

Πέντε μέλη μιας οικογένειας Αράβων Ισραηλινών δολοφονήθηκαν μέσα στο σπίτι τους

Συνολικά 188 Άραβες Ισραηλινοί έχουν δολοφονηθεί από τις αρχές του έτους

Πέντε μέλη μιας οικογένειας Αράβων Ισραηλινών δολοφονήθηκαν σήμερα μέσα στο σπίτι τους στο βόρειο Ισραήλ, μια επίθεση που αποδίδεται από την αστυνομία σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, εν μέσω της έξαρσης της εγκληματικότητας στους κόλπους της αραβικής μειονότητας.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Μπασμπάτ Ταμπούν, στην περιοχή της Χάιφας. Τρεις άνδρες και δύο γυναίκες πυροβολήθηκαν και υπέκυψαν στα τραύματά τους. Τα δύο από τα θύματα ήταν εφηβικής ηλικίας.

Λίγες ώρες νωρίτερα, στην ίδια περιοχή, ένας 50χρονος Άραβας Ισραηλινός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του.

Συνολικά 188 Άραβες Ισραηλινοί έχουν δολοφονηθεί από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με την ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση «Πρωτοβουλίες του Αβραάμ», η οποία προωθεί τη συνύπαρξη των Αράβων και των Εβραίων στο Ισραήλ. «Ο πρωθυπουργός πρέπει να αποπέμψει τον υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας και να εφαρμόσει αμέσως ένα σχέδιο για την εξάλειψη της εγκληματικότητας στην αραβική κοινότητα, η κατάσταση είναι επείγουσα», τόνισε η οργάνωση αυτή.

Ο υπουργός Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, που προέρχεται από την ακροδεξιά, έχει επικριθεί πολλές φορές για τη στάση του απέναντι στις μειονότητες.

Σύμφωνα με ειδικούς, συμμορίες Αράβων έχουν συγκεντρώσει μεγάλες ποσότητες όπλων τις τελευταίες δύο δεκαετίες και εμπλέκονται σε διάφορες παράνομες δραστηριότητες, όπως διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και ανθρώπων, πορνεία, εκβιασμούς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Οι Άραβες Ισραηλινοί, απόγονοι των Παλαιστινίων που παρέμειναν στην περιοχή μετά την ίδρυση του Ισραήλ το 1948, αποτελούν περίπου το 20% του πληθυσμού της χώρας. Υποστηρίζουν ότι είναι θύματα διακρίσεων και ότι η αστυνομία και οι αρχές δεν κάνουν αρκετά για να τους προστατεύσουν και να ερευνήσουν τα βίαια εγκλήματα. Στα τέλη Μαΐου, εκπρόσωποί τους διαδήλωσαν στην Ιερουσαλήμ ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular