Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΟικονόμου: «Λευκό αδειανό πουκάμισο ο Κασσελάκης»

Οικονόμου: «Λευκό αδειανό πουκάμισο ο Κασσελάκης»

Με λογοτεχνικούς όρους σχολίασε την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, περιέγραψε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ως λευκό «αδειανό πουκάμισο», όταν κλήθηκε να απαντήσει για τον Στέφανο Κασσελάκη σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Με λογοτεχνικούς όρους σχολίασε την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Οικονόμου. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δανειζόμενος το «αδειανό πουκάμισο» από την Ελένη του Γιώργου Σεφέρη, αλλά και το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι του Όσκαρ Ουάιλντ υποστήριξε ότι το ζητούμενο είναι η πολιτική και όχι η παραγωγή θεάματος.

«Έχουμε ακούσει για το ψευδοκράτος να λέγεται κρατίδιο, βλέπουμε εδώ μία συμπεριφορά για φωτιές και πυροτεχνήματα. Η ουσία έχει σημασία και όχι η παραγωγή θεάματος. Και ο Ντόριαν Γκρέι είχε ένα πορτρέτο και ένα πρόσωπο που ήταν τελείως διαφορετικό. Νομίζω ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στον αστερισμό του λευκού αδειανού πουκάμισου και του πορτρέτου του Ντόριαν Γκρέι. Καλό είναι να επανέλθουν γρήγορα στην ουσία της υπόθεσης.

Το βασικό ζητούμενο της πολιτικής και της κοινωνίας σήμερα είναι να κάτσεις να δουλέψεις σκληρά, να ακούσεις την κριτική, να διορθώσεις λάθη και με ουσιαστικές παρεμβάσεις να κάνεις τη ζωή των πολιτών καλύτερη.

Δεν είναι ούτε μεγάλα και ωραία λόγια, ούτε χαμόγελα, ούτε να προσπαθείς με θέαμα και με συνεχή προσπάθεια παραγωγής βίντεο, να λες εξυπνάδες για να κρύβεις το βασικό έλλειμμα γνώσης και πολιτικότητας που έχεις. Αυτό είναι επιζήμιο για τη Δημοκρατία, να μην υπάρχει μία αντιπολίτευση που να μπορεί να στέκεται με σοβαρότητα και με ευθύνη όπως απαιτεί ο θεσμικός της ρόλος απέναντι στην ελληνική κοινωνία και με ένα πρόσωπο, όσο κι αν προσπαθείς να δείξεις μία λάμψη, κάτι καινούργιο, να πεις δύο τρία πράγματα που μπορεί να μαγνητίσουν το ενδιαφέρον της κοινωνίας, δεν μπορεί να κρύψεις άλλα πράγματα που υπάρχουν εκεί, δεν μπορεί να κρύψεις ποιοι είναι αυτοί οι προβεβλημένοι που υποτίθεται σου δίνουν περιεχόμενο, ποιοι είναι αυτοί οι φίλοι σου που προσπαθούν πίσω από το δικό σου λαμπερό χαμόγελο, να κρύψουν τον λαϊκισμό το έλλειμμα, την τοξικότητα που γνωρίσαμε το προηγούμενο διάστημα. Υποτίθεται ότι πρέπει να παίρνουμε τα μηνύματα της κοινωνίας και των πολιτών όλοι μας. Οι πολίτες στις εκλογές μίλησαν, δεν αναφέρομαι μόνο στην εκλογή πρωθυπουργού και κυβέρνησης, αναφέρομαι και ύφος και υποδείγματος εξουσίας. Και να κοιτάμε πώς θα γίνουμε καλύτεροι για να υπηρετήσουμε τον πολίτη πιο ουσιαστικά».

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular