Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚασσελάκης στο LSE: Αν οι δομές του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσαν σωστά δεν θα...

Κασσελάκης στο LSE: Αν οι δομές του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσαν σωστά δεν θα ήμουν αρχηγός

«Είμαι ο πρόεδρος του κόμματος, 150.000 άνθρωποι με ψήφισαν από τη βάση και βγήκα με καθαρό μήνυμα ότι θα δώσω φωνή στα μέλη», είπε από το Λονδίνο ο Στέφανος Κασσελάκης

Μετά τις αντιδράσεις της Πολιτικής Γραμματείας κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε δηλώσεις, μιλώντας στον επικεφαλής του ελληνικού παρατηρητηρίου του London School of Economics, Κέβιν Φέδερστοουν.

Χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε: «Είμαι ο πρόεδρος του κόμματος, 150.000 άνθρωποι με ψήφισαν από τη βάση και βγήκα με καθαρό μήνυμα ότι θα δώσω φωνή στα μέλη».

Μάλιστα, στο ερώτημα αν προτού δημοσιεύσει το ερωτηματολόγιο στο isyriza ρώτησε κάποιο στέλεχος του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε είναι, η δομή όπως είναι, αντανακλά αυτό που επιθυμούν πραγματικά τα μέλη; Δεν είμαι εγώ και τα μέλη εναντίον της δομής. Πρέπει να ακούσουμε τα μέλη, ας τους μιλήσουμε. Αν οι δομές λειτουργούσαν εγώ δεν ήμουν αρχηγός», τόνισε ο κ. Κασσελάκης που σε άλλο σημείο της ομιλίας του στο LSE με θέμα «Η σύγχρονη Αριστερά για μια προοδευτική διακυβέρνηση», είπε πως ίνδαλμά του στην ελληνική πολιτική σκηνή ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου «γιατί ένωσε τη χώρα και έφερε τις κοινωνικές αλλαγές που έφερε».

«Αυτός ο τύπος πολιτικής, που είναι έντονα προοδευτική, υπέρ όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπέρ της συμπεριληπτικής πολιτικής, υπέρ της οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι η πολιτική η οποία υποστηρίζω, δεν έκρυψα ποτέ ότι είμαι υπέρ των ανοιχτών αγορών, πρόκειται για αλλαγή ρητορικής και οπτικής γωνίας σε σχέση με την ιστορία της Αριστεράς, ανοιχτές αγορές όμως δεν σημαίνει αγορές χωρίς κανόνες ούτε αγορές χωρίς συλλογικές διαπραγματεύσεις (για τιμές και μισθούς). Αυτό χρειαζόμαστε και η Ελλάδα έχει απομακρυνθεί από αυτά. Κάτι άλλο με το οποίο συμφωνώ και με εκφράζει είναι η ισχυρή εθνική άμυνα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular