Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΟι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ρομπέρτα Μέτσολα

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ρομπέρτα Μέτσολα

Σε εξέλιξη οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Κατά την επίσκεψή της η πρόεδρος του ΕΚ θα απευθύνει κεντρική ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων με θέμα «Η Ε.Ε. ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών» και θα συνομιλήσει με νέους στο Ωδείο Αθηνών, για θέματα που τους απασχολούν με αφορμή τις επερχόμενες Ευρωπαϊκές Εκλογές στις 9 Ιουνίου 2024.

Τί ειπώθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης Μητσοτάκη  – Μέτσολα

Συζητήσαμε όλα τα θέματα που απασχολούν την Ευρώπη και η συνεργασία μας είναι εποικοδομητική.

Κομβική στιγμή οι επερχόμενες ευρωεκλογές καθώς τότε θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί για τα προβλήματα της Ευρώπης την επόμενη πενταετία.

Ο διάλογος για τα κοινά προβλήματα πρέπει να διεξάγεται με ευθύνη πέρα από μύθους που δημιουργούν ανυπόστατα συμπεράσματα καθώς η Ελλάδα βρέθηκε συχνά στο στόχαστρο συκοφαντιών πότε με την ιστορία της μικρής Μαρίας από τον Έβρο που αποδείχθηκε πότε με μεθοδεύσεις για το κράτος δικαίου που είναι ισχυρότερο από ποτέ στη χώρα μας και μάλιστα υπήρξε απάντηση από τον Άρειο Πάγου.

Μοιάζει παράδοξο δυνάμεις που συντάχθηκαν με τα πιο αντιευρωπαϊκά συνθήματα να εμφανίζονται ως υπερασπιστές της δικαιοσύνης. Τελικός κριτής της ποιότητας του κράτους δικαίου είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που διαθέτει την αμεροληψία για να κρίνει το κράτος δικαίου.

Αλλού είναι οι κίνδυνοι για την Ευρώπη και αυτοί πρέπει να καταδικαστούν από την ψήφο των ευρωπαίων στις ευρωεκλογές.

Εμείς αντιτάσσουμε την προστασία των δικαιωμάτων με τελευταία τη μεταρρύθμιση ελευθερίας, ισονομίας και δικαιοσύνης για τον γάμο των ομοφύλων. Είναι πολιτικές που αναγνωρίζονται από τους εταίρους και έγκριτα μέσα ενημέρωσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την θετική έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου ο Economist μας κατέταξε στην 20αδα των χωρών με την καλύτερη δημοκρατία. Ας μην ανησυχούν ορισμένοι, η Δημοκρατία ζει και προοδεύει στον χώρο που γεννήθηκε.

Συζητήσαμε και το μεταναστευτικό και ένα από τα ζητούμενα είναι το πώς η Ευρώπη θα αποκτήσει αυτονομία, τι σημαίνει να έχει ένα αμυντικό βραχίονα. Πώς θα αντιμετωπίσουμε κινητοποιήσεις αγροτών που θα βρεθούν σήμερα στην Αθήνα εκφράζοντας πολλά αιτήματα που είναι δίκαια σχετικά με την ταχύτητα που μεταβαίνει ο πρωτογενής τομέας στην πράσινη μετάβαση.

Η κυρία Μέτσολα θα συναντήσει στις 11:00 την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και μισή ώρα αργότερα τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Στις 12:00 η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία με θέμα «Η ΕΕ ενόψει των ευρωεκλογών» στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ στις 15:00 θα συμμετάσχει σε συζήτηση με νέους στο Ωδείο Αθηνών.

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular