Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΙσραήλ: Συνελήφθη ο συγγραφέας Αντρές Ροεμέρ που κατηγορείται για δεκάδες βιασμούς

Ισραήλ: Συνελήφθη ο συγγραφέας Αντρές Ροεμέρ που κατηγορείται για δεκάδες βιασμούς

Ισραήλ: Ο συγγραφέας «διέψευσε κατηγορηματικά» αυτήν την πρώτη κατηγορία, με ανάρτησή του στο Twitter αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκε από τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αυξάνονταν οι καταγγελίες.

Συνελήφθη στο Ισραήλ και θα εκδοθεί στο Μεξικό ο συγγραφέας και πρώην διπλωμάτης Αντρές Ροεμέρ, που κατηγορείται για βιασμούς και σεξουαλική επίθεση.

Την είδηση για τον συγγραφέα έκανε έκανε γνωστή ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Τον Ιούνιο του 2021 το Μεξικό ζήτησε την έκδοση του πρώην διπλωμάτη, που έχει και την ισραηλινή υπηκοότητα, κατόπιν εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Από τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους είχαν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται οι κατηγορίες σε βάρος του – είναι περίπου 60, σύμφωνα με μια οργάνωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών– αφού μια χορεύτρια, η Ιτζέλ Σνάας, τον κατήγγειλε για σεξουαλική επίθεση σε βάρος της.

Ο συγγραφέας «διέψευσε κατηγορηματικά» αυτήν την πρώτη κατηγορία, με ανάρτησή του στο Twitter (νυν πλατφόρμα Χ) αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκε από τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αυξάνονταν οι καταγγελίες.

Οι γυναίκες υποστηρίζουν ότι ο πρώην διπλωμάτης, που σήμερα είναι 60 ετών, συνήθιζε να προσκαλεί τα θύματα στο σπίτι του ή στο γραφείο του, με κάποιο επαγγελματικό πρόσχημα.

Ο Αντρές Ροεμέρ ήταν επίσης πρεσβευτής καλής θέλησης της UNESCO αλλά η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ διέκοψε κάθε σχέση μαζί του.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular