Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΧάος στη Νέα Υόρκη: «Βούλιαξε» και το αεροδρόμιο JFK – Η χειρότερη...

Χάος στη Νέα Υόρκη: «Βούλιαξε» και το αεροδρόμιο JFK – Η χειρότερη βροχόπτωση της τελευταίας 75ετίας

Νέα Υόρκη: Σύμφωνα με την New York Post, στο αεροδρόμιο JFK έπεσαν 7,97 ίντσες (20.2 εκατ.) βροχής την Παρασκευή – ένα νέο ημερήσιο ρεκόρ που χρονολογείται από το 1948

Χάος επικρατεί στην αμερικανική μεγαλούπολη μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Ενώ η Νέα Υόρκη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δημοσιεύματα των ΜΜΕ των ΗΠΑ δείχνουν το διεθνές αεροδρόμιο JFK να είναι παραδομένο στην πλημμύρα.

Σύμφωνα με την New York Post, το αεροδρόμιο JFK κατακλύσθηκε με 7,97 ίντσες (20.2 εκατ.) βροχής την Παρασκευή – ένα νέο ημερήσιο ρεκόρ που χρονολογείται από το 1948, όταν συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά δεδομένα, σύμφωνα με το Fox Weather.

Από τότε που τα απομεινάρια της τροπικής καταιγίδας Οφηλία επέστρεψαν στην περιοχή των τριών πολιτειών την Πέμπτη το βράδυ, το αεροδρόμιο του Κουίνς έχει δεχτεί συνολικά 8,48 ίντσες (21.5 εκατ.) βροχής, ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πριν από την Παρασκευή, η πιο υγρή μέρα που έχει καταγραφεί στο JFK ήταν στις 14 Αυγούστου 2011, όταν έπεσαν 7,80 ίντσες (19.8 εκατ.) βροχής.

Από την Πέμπτη, το άλλο αεροδρόμιο του Big Apple, το LaGuardia, είδε 4,87 ίντσες, ενώ το Newark είδε 1,77 ίντσες, σύμφωνα με το NWS.

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν σοβαρές πλημμύρες σε όλη την περιοχή, η Νέα Υόρκη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρό «μπλακ άουτ» στην πόλη, καθώς η άνοδος των υδάτων διέκοψε τις μετακινήσεις και εγκλώβισε ανθρώπους σε αυτοκίνητα και σπίτια. Ολόκληρες γραμμές του μετρό έκλεισαν, μεγάλοι οδικοί άξονες μετατράπηκαν σε λίμνες, ενώ τα παιδιά οδηγήθηκαν σε πάνω ορόφους των πλημμυρισμένων σχολείων.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ προειδοποίησε όσους ζουν σε υπόγεια να προετοιμαστούν για τα χειρότερα. Οι αξιωματούχοι ζήτησαν από τους κατοίκους να μην υποτιμήσουν την καταιγίδα, προειδοποιώντας για κινδύνους.

Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι κάτοικοι λάμβαναν ειδοποιήσεις από τα κινητά τους τηλέφωνα από την μετεωρολογική υπηρεσία, που τους προειδοποιούσε για επικείμενες πλημμύρες. Η προειδοποίηση παρέμεινε σε ισχύ μέχρι το βράδυ. Ωστόσο, οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μην οδηγούν παρότι η καταιγίδα βρισκόταν σε ύφεση.

Όλη την ημέρα, σε πολλούς σταθμούς του μετρό δημιουργήθηκαν καταρράκτες με νερό, με τα δρομολόγια να διακόπτονται ακόμη και σε μεγάλους κόμβους όπως το Barclays Center.

Ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών δήλωσε ότι η Νέα Υόρκη μέχρι το τέλος της ημέρας δέχθηκε όση βροχή συνήθως δέχεται σε διάστημα τριών μηνών. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, ο ποταμός Μπρονξ είχε φτάσει τα 4,9 πόδια και κινδύνευε να σπάσει τις όχθες του.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular