Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΥΠΑΑΤ: Ξεκινά η καταβολή της α’ δόσης των επιλαχόντων δικαιούχων «Νέων Αγροτών»

ΥΠΑΑΤ: Ξεκινά η καταβολή της α’ δόσης των επιλαχόντων δικαιούχων «Νέων Αγροτών»

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταβληθούν τα χρήματα της α’ δόσης της 3ης πρόσκλησης του προγράμματος των Νέων Αγροτών (υπομέτρο 6.1) στους επιλαχόντες δικαιούχους των Περιφερειών Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η εν λόγω πληρωμή αφορά το 70% του συνολικού ποσού, η οποία θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 460 νέων δικαιούχων, εκ των οποίων οι 330 αφορούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι 130 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τις επόμενες ημέρες αναμένεται η πληρωμή της α΄ δόσης του προγράμματος Νέων Γεωργών στους επιλαχόντες της Περιφέρειας Κρήτης (657 νέοι δικαιούχοι). Στη συνέχεια, ανάλογα με την ημερομηνία έκδοσης των αποφάσεων ένταξης, αναμένεται η πληρωμή και στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της 3ης πρόσκλησης του υπομέτρου 6.1, μέχρι σήμερα, την α’ δόση του προγράμματος έχουν πληρωθεί περίπου 14.300 νέοι γεωργοί, ενώ έως το τέλος του Οκτωβρίου 2023 αναμένεται να έχει πληρωθεί το σύνολο των περίπου 2.100 νέων δικαιούχων του μέτρου. Το συνολικό ποσό στήριξης ανά δικαιούχο ανέρχεται σε 35.000-40.000 ευρώ.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular