Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΒελόπουλος: Να δηλώσουν επισήμως όλοι οι βουλευτές αν είναι ομοφυλόφιλοι ή όχι

Βελόπουλος: Να δηλώσουν επισήμως όλοι οι βουλευτές αν είναι ομοφυλόφιλοι ή όχι

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ανέφερε από το βήμα της Βουλής «γιατί δεν ρωτάμε πόσοι εδώ μέσα είναι ομοφυλόφιλοι; Για να ξέρουμε δηλαδή πως θα ψηφίσουν στο νομοσχέδιο για τον γάμο»

Ένταση επικράτησε στην Ολομέλεια της Βουλής με τον Κυριάκο Βελόπουλο να καλεί τους βουλευτές να δηλώσουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ανέφερε από το βήμα της Βουλής «γιατί δεν ρωτάμε πόσοι εδώ μέσα είναι ομοφυλόφιλοι; Για να ξέρουμε δηλαδή πως θα ψηφίσουν στο νομοσχέδιο για τον γάμο.

Να ξέρουμε αν ψηφίζουμε υπέρ των δικών μας προτεραιοτήτων και επιθυμιών ή υπέρ του ελληνικού λαού. Γιατί αν εγώ είμαι εφοπλιστής και βουλευτής και έρθω εδώ να ψηφίσω υπέρ των φοροαπαλλαγών θα είναι διαπλοκή. Ας βγουν λοιπόν επισήμως όλοι οι βουλευτές και να πουν “είμαι αυτό ή το άλλο”. Για να ξέρουμε ποιοι και γιατί θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο».

Η τοποθέτηση του κ. Βελόπουλου προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη.

«Είπε ο Βελόπουλος ότι αν κάποιος βουλευτής είναι ομοφυλόφιλος να το δηλώσει γιατί λέει ότι έχει έννομο συμφέρον με το νομοσχέδιο για τον γάμο όπως θα είχε ένας βουλευτής – εφοπλιστής αν ερχόταν νομοσχέδιο για την ναυτιλία. Τι είναι αυτά που ακούμε; Ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει σε ποια αίθουσα βρίσκεται. Να ανακληθεί στην τάξη και να διαγραφούν από τα πρακτικά τα όσα είπε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Μπιμπίλας απαντώντας για την απρεπέστατη αναφορά του για τους «γκέι ιερείς» σημείωσε: «Δεν το είπα από το βήμα της Ολομέλειας αλλά σε μια στιγμή έντασης» και πρόσθεσε «Οι ηθοποιοί έχουν δικαίωμα να λένε τις απόψεις τους. Οι Έλληνες έχουν δικαίωμα να είναι άθρησκοι και να είναι το ίδιο πατριώτες. Είμαι άθρησκος αλλά το ίδιο Έλληνας με τον κ. Βελόπουλο και θα υπερασπιστώ την πατρίδα μου μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μου».

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular