Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΤσιόδρας για αγρότες: «Εξαντλήθηκαν τα δημοσιονομικά περιθώρια»

Τσιόδρας για αγρότες: «Εξαντλήθηκαν τα δημοσιονομικά περιθώρια»

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, μίλησε για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα σε αποψινή (08/02) συνέντευξη.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Δημήτρης Τσιόδρας, μίλησε απόψε (08/02) στην ΕΡΤ με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. Οι περιπέτειες ενός οράματος», ενώ, στάθηκε και στην πολιτική επικαιρότητα της χώρας μας.

Όπως δήλωσε για το θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων, δεν καταλαβαίνει τις αντιδράσεις που τις χαρακτήρισε αναχρονιστικές, γιατί δεν βλέπει που θίγονται τα δημόσια πανεπιστήμια και η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν λειτουργούν μη κρατικά πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα να φεύγουν Έλληνες για να φοιτήσουν στο εξωτερικό.

Ακολούθως, υπογράμμισε πως τα δημόσια πανεπιστήμια θα έχουν μεγαλύτερη χρηματοδότηση και αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, ρήτρες σύνδεσης με την παραγωγή για εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων. Ακόμη, εξέφρασε την άποψη ότι θα υπάρξει μία άμιλλα μεταξύ των δημοσίων και των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, τόνισε πως τα δημοσιονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί, αλλά υπάρχουν δύο ζητήματα, το ένα για τους αγρότες της Θεσσαλίας που έχουν υποστεί μεγάλη καταστροφή και το δεύτερο που αφορά γενικά αγροτικά ζητήματα όπως το κόστος παραγωγής, η μείωση του ΦΠΑ σε αγροτικά μηχανήματα, καύσιμα, κλπ όπου μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα, αλλά και τα ζητήματα που άπτονται των ευρωπαϊκών κατευθύνσεων για πράσινη μετάβαση.

Eπίσης, σχολίασε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου λέγοντας πως είναι πολιτική αντιπαράθεση συγκεκριμένων ομάδων, μπροστά στις επερχόμενες ευρωεκλογές και δήλωσε πως το Ευρωκοινοβούλιο δεν είναι έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες και πως το ψήφισμα ήθελε να «κοντύνει» το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, είπε ότι και στις υπόλοιπες χώρες υπήρξαν αντιδράσεις.

Για τις ευρωεκλογές σχολίασε τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, ότι με το νομοσχέδιο πριν τις ευρωεκλογές ενδεχομένως να ενισχυθεί η ακροδεξιά, λέγοντας ότι δεν επιχειρεί η κυβέρνηση να το κρύψει και να κοροϊδέψει και όχι να εφαρμόσει «πολιτικάντικες» και μικροκομματικές τακτικές.

Τέλος με αφορμή το βιβλίο που μόλις εκδόθηκε και πραγματεύεται ευρωπαϊκά ζητήματα, είπε πως πριν φτάσουμε να μιλήσουμε για τον ευρωσκεπτικισμό, πρέπει να δούμε πρώτα τι τον γεννάει και ακολούθως να αντιμετωπιστούν ζητήματα όπως το δημογραφικό, το μεταναστευτικό, η πράσινη μετάβαση και άλλα και συμπλήρωσε ότι σε πολλά ζητήματα αυτού του τύπου, έχει πρωταγωνιστήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ελλάδα έχει αναβαθμισμένο προφίλ τα τελευταία χρόνια.

Ως προς τις πληροφορίες που τον θέλουν υποψήφιο ευρωβουλευτή, δήλωσε ότι τις αποφάσεις τις παίρνει και τις ανακοινώνει ο πρωθυπουργός.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular