Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΤο ΠΑΣΟΚ σε βέρτιγκο με τα ομόφυλα

Το ΠΑΣΟΚ σε βέρτιγκο με τα ομόφυλα

Πρόεδρε, τι σύστημα θα παίξουμε; Με ποδοσφαιρικούς όρους οι 11 από τους 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που απείχαν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα, θα μπορούσαν να κάνουν και ομάδα…

Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ούτε σύστημα, ούτε coach να βάλει κάτω τα δεδομένα. Οι τομείς και τα όργανα δεν συνεδριάζουν και όλα κινούνται περίπου στον αυτόματο.

Ενδεικτικό της κατάστασης ότι ενώ εδώ και μήνες έχει ανοίξει το θέμα με τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ακόμα δεν έχει συνεδριάσει ούτε ο τομέας Παιδείας του κόμματος!Με πολιτικούς όρους θα έλεγε κανείς ότι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ της ηγεσίας και της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Προφανώς το ρήγμα αυτό θα φέρει και αλλαγές θεσμικές αφού όπως λένε στην Χαριλάου Τρικούπη δεν μπορεί να παραμένει η κυρία Ευαγγελία Λιακούλη ως γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος.

Να θυμίσουμε ότι απείχαν από την ψηφοφορία οι κάτωθι:

Ευαγγελία Λιακούλη (Λάρισας, Γραμματέας ΚΟ ΠΑΣΟΚ)
Ανδρέας Πουλάς (Αργολίδας)
Μανώλης Χνάρης (Ρεθύμνης)
Κατερίνα Καζάνη (Εύβοιας)
Σταύρος Μιχαηλίδης (Χίου)
Παναγιώτης Παρασκευαΐδης (Λέσβου)
Χριστίνα Σταρακά (Αιτωλοακαρνανίας)
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Αρκαδίας)
Μπουρχάν Μπαράν (Ξάνθης)
Απόστολος Πάνας (Χαλκιδικής)
Τάσος Νικολαΐδης (Δράμας).

Η απόφαση των 11 βουλευτών να μην βρεθούν στην ψηφοφορία, αυτή καθαυτή δεν είναι προφανώς επιλήψιμη πολιτικά. Παρουσιάζει όμως την εικόνα ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σοβαρό πρόβλημα εσωτερικής συνεννόησης. Κάποιοι εκτιμούν ότι είναι ταυτοτικό και εντοπίζεται στο γεγονός ότι το Κίνημα έχει απομακρυνθεί πλήρως από τις πατριωτικές αρχές του παρελθόντος.

Κάποιοι άλλοι λένε ότι το πρόβλημα είναι ευρύτερο και δεν αφορά αμιγώς στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα. Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει γκρίνια ότι η ηγεσία του κόμματος δεν έχει καθαρές γραμμές ούτε για τα ομόφυλα, ούτε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και ότι ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης είναι συνεχώς ήξεις αφήξεις.
Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και αρκετό καιρό ο κ. Ανδρουλάκης έχει διαρρήξει τις σχέσεις του με ανθρώπους που ήταν πολύ κοντά του όπως η κυρία Λιακούλη, αλλά και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Αρκετά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη χρεώνουν στον πρόεδρο του κόμματος τρία βασικά ζητήματα:

1. Αρρυθμία στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων και απροθυμία για την λειτουργία τους.
2. Έλλειψη αρχηγικού προφίλ και επικοινωνιακής δεινότητας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ψιθυρίζουν ότι ακόμα και ο Στέφανος Κασσελάκης τα πάει καλύτερα σε αυτό τον τομέα.
3. Προβληματική στάση «ισαποστακισμού» σε όλα τα ζητήματα.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular