Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΘρίλερ με τα παιδιά στην κοινότητα των «παλαιοχριστιανών» Κορινθίας – Άφαντα προς...

Θρίλερ με τα παιδιά στην κοινότητα των «παλαιοχριστιανών» Κορινθίας – Άφαντα προς το παρόν

Επιχείρηση της αστυνομίας στα λαγούμια της Κορινθίας με την παρουσία εισαγγελέα

Σε νεότερες πληροφορίες για την αστυνομική επιχείρηση στην κοινότητα των «παλαιοχριστιανών» άφαντα παραμένουν τα παιδιά της οικογένειας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Μάλιστα όπως αναφέρθηκε στο ίδιο ρεπορτάζ ο άνδρας που εμφανίστηκε χθες στους τηλεοπτικούς σταθμούς φέρεται να είπε στην αστυνομία πως τα παιδιά είναι σε ασφαλές σημείο.

Ο 47χρονος άνδρας αναμένεται να συλληφθεί, ενώ φέρεται με βάση τις ίδιες πληροφορίες να ζήτησε δικηγόρο.

Σύμφωνα με το korinthostv τα παιδιά ηλικίας 15, 13 και 6 χρονών, καθώς και ένα βρέφος, είχαν νωρίτερα μεταφερθεί στο σπίτι της 25χρονης κόρης του άνδρα από τον πρώτο του γάμο, αλλά πιθανολογείται πως επέστρεψαν στην κοινότητα.

Γιατί ελέγχεται η κοινότητα

Τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί τις τελευταίες μέρες στην κοινότητα των «παλαιοχριστιανών» της Κορινθίας με τις αποκαλύψεις για τη ζωή τους και κυρίως σχετικά με τα παιδιά τους να μπαίνουν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Χθες είχαμε την εισαγγελική παρέμβαση σχετικά με τα ανήλικα τέκνα και αμέσως μετά την εισαγγελική παραγγελία τα παιδιά απομακρύνθηκαν από την περιοχή και μεταφέρθηκαν στην 25χρονη κόρη του 45χρονου η οποία είναι παιδί από τον πρώτο γάμο του. Όμως αφότου το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο , τα παιδιά επέστρεψαν στην κοινότητα των παλαιοχριστιανών και ζουν πάλι με τους γονείς τους στις σπηλιές.

Οι έλεγχοι έχουν να κάνουν με τις υγειονομικές συνθήκες, καθώς τα υπόλοιπα είναι πλημμελήματα.

Πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες, θα δουν τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και θα αποφασίσουν αν θα απομακρυνθούν. Από τα πρώτα στοιχεία τα παιδιά ζουν κάτω από κακές συνθήκες υγιεινής και δεν πηγαίνουν σχολείο.

Ωστόσο, νέα κατεπείγουσα προανάκριση διέταξε ο εισαγγελέας Κορίνθου ζητώντας να διερευνηθεί ο ακριβής αριθμός των ανήλικων παιδιών που μένουν στις σπηλιές και οι συνθήκες διαβίωσής τους.

Η εισαγγελία Κορίνθου ζητά επίσης να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξης γέννησης των παιδιών, εάν τα παιδιά κάτω των 16 ετών πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και να καταγραφεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αφορά τη διαβίωσή τους.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr o εισαγγελέας αρχής ενημερώθηκε αμέσως και έδωσε ρητή εντολή στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής. Στο σημείο που ζει η οικογένεια δεν υπάρχει τουαλέτα, καμία συνθήκη υγιεινής και στην οικογένεια υπάρχει και βρέφος και εγκυμονούσα γυναίκα.

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular