Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΒρέθηκαν τα παιδιά- Αυτός είναι ο μισθός του πατέρα

Βρέθηκαν τα παιδιά- Αυτός είναι ο μισθός του πατέρα

Πέπλο μυστηρίου απλώνεται πάνω από την υπόθεση του 46χρονου πατέρα της οικογένειας των παλαιοχριστιανών στην Κορινθία μετά τις νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη φύση της εργασίας που παρείχε στον δήμο Ερέτριας-Αμαρύνθου μέσω τηλεργασίας.

Σύμφωνα με το έγγραφο μισθοδοσίας του 46χρονου που έφερε στη δημοσιότητα το Star ο 46χρονος εργαζόταν στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου και η μηνιαία αποζημίωσή που ελάμβανε ήταν 1.018 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις αποκαλύψεις για το καθεστώς εργασίας του 46χρονου η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε τη διενέργεια ελέγχου. Όπως είπε σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ «έχω ήδη ζητήσει να διενεργηθεί έλεγχος για την περίπτωση του 45χρονου από Κόρινθο, για να δούμε που υπηρετεί και με ποιο καθεστώς. Έχω ζητήσει από αρμόδιες αρχές να διεξάγουν έλεγχο».

Κορινθία: Η μεταφορά του 46χρονου στο νοσοκομείο

Ο 46χρονος, ο οποίος πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο, Τετάρτη, το βράδυ της Δευτέρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο δηλώνοντας ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για υψηλή πίεση και έντονη αδιαθεσία. Αφού, όμως, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, εξετάστηκε και κρίθηκε πως η κατάστασή του δεν χρήζει νοσηλείας, για αυτό επέστρεψε στο αστυνομικό τμήμα όπου θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την απολογία του.

«Παρείχε υπηρεσίες εξ αποστάσεως όπως μου είπαν από την προηγούμενη διοίκηση» είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ερέτριας-Αμαρύνθου προσθέτοντας ότι «μέσα στις υπηρεσίες είπαν ότι τις δουλειές που του είχαν αναθέσει, τις είχε κάνει» χωρίς, ωστόσο, να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς ήταν αυτές οι εργασίες.

Όσον αφορά την τύχη των παιδιών του 46χρονου, ο γαμπρός του υποστήριξε στο Star ότι «παίζανε με τα παιχνίδια τους, την μπάλα τους , τα διαβάζανε οι μεγάλες αδελφές τους. Μαθαίνανε τα βασικά» ενώ στην ερώτηση αν έχει εικόνα για το πού βρίσκονται απάντησε ότι «σίγουρα είναι σε ασφαλές σημείο, γιατί φοβούνται μην τους πάρουν τα παιδιά».

Κορινθία: Τα παιδιά των παλαιοχριστιανών αποκαλύπτουν πώς ζουν

«Ποτέ δεν μου άρεσε το σχολείο. Ήμουν άσχετος. Για κάποιον λόγο με συμπαθούσαν οι δάσκαλοι και μου έβαζαν καλούς βαθμούς», είπε στο Μega ένα από τα συνολικά 6 παιδιά του 45χρονου που συνελήφθη. Εδώ και τέσσερα χρόνια ζει με την οικογένειά του χωρίς ρεύμα, θέρμανση και νερό μέσα σε ένα λαγούμι έξι μέτρα κάτω από τη γη.

«Από τότε που ήρθαμε εδώ, δεν βλέπουμε πολλούς. Δεν περνάνε άνθρωποι. Κάποιοι λαθροκυνηγοί» είπε το παιδί. Σύμφωνα με το Mega, για διασκέδαση προσφεύγει σε μια σκουριασμένη κούνια, πεταμένα ποδήλατα δίπλα σε ένα σκουπιδότοπο και για συντροφιά ένα σκυλάκι αλυσοδεμένο και τρομαγμένο κάτω από ένα χαρτόνι.

Αντίστοιχα, η Παρασκευή, μητέρα ενός βρέφους, είναι το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας. Περιγράφει πώς επιτέθηκε στους αστυνομικούς με ξύλα όταν τους είδε να περνούν χειροπέδες στον πατέρα της. «Κι εκεί πήρα ένα ξύλο σάπιο και επιτέθηκα στον αστυνομικό και θεώρησα ότι έπρεπε να αμυνθώ. Τώρα γιατί ήρθαν κάτι Ούννοι εδώ πέρα λες και είμαστε πρωτοϊστορική εποχή δεν ξέρω».

Κορινθία: Βρέθηκαν τα παιδιά των παλαιοχριστιανών

Για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των «παλαιοχριστιανών» στην ορεινή Κορινθία μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«Η υπόθεση δεν έχει αστυνομικό ενδιαφέρον, αλλά κοινωνικό. Ο πατέρας «αρρώστησε ξαφνικά». Έχει παιδάκια που εμπλέκονται. η οικογένεια θα μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει αλλά όχι με παιδάκια. Γι΄αυτό υπήρξε και οξεία παρέμβαση ο εισαγγελέας. Είναι ένα κοινωνικό θέμα, θα πρέπει να εντοπισθούν και οι άλλες ομάδες, που έχουν τον ίδιο τρόπο ζωής. Βρέθηκαν τα παιδιά ήταν σε ένα συγγενικό πρόσωπο», ανέφερε.

«Για το αν είναι δικά του τα παιδιά θα γίνει εξέταση DNA, γιατί ένα μωρό κυοφορείται και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο πατέρας. Δεν απαντάει η γυναίκα για την πατρότητα του παιδιού. Ο «πατριάρχης» λέει πως ζουν στα πρότυπα των Άμις, ή των ρωσικών προτύπων των «παλαιοχριστιανών» της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Για το ζήτημα της εξ αποστάσεως εργασίας του 45χρονου στον Δήμο της Ερέτριας ενώ κατοικούσε στην ορεινή Κορινθία, χωρίς ίντερνετ ο κ. Μπαλάσκας είπε: «γι΄αυτό πρέπει να ελεγχθεί ο δήμος που είχε προσληφθεί και η μισθοδοσία που του αποδιδόταν. Είναι θέμα του δήμου που τον πλήρωνε».

Κορινθία: Οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο της αιμομιξίας

Μιλώντας στο Mega, η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη ανέφερε πως πρόκειται για μία πρωτόγνωρη υπόθεση για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς οι γονείς ευθύνονται για το γεγονός ότι τα παιδιά της οικογένειας δεν φοιτούν σε σχολείο. «Η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει έλεγχος στα παιδιά. Είχαν πάει στην αδερφή τους και χθες επέστρεψαν στο σπίτι τους. Υπάρχουν αδικήματα εναντίον των γονέων, που έχουνε εκθέσει τα παιδιά τους σε κίνδυνο. Πρόκειται για πλημμεληματικού χαρακτήρα άδικες πράξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα όμως, οι Αρχές ερευνούν και το ενδεχόμενο της αιμομιξίας. «Το ένα παιδί της οικογένειας είναι έγκυος και δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας. Η αστυνομία ζήτησε να γίνει έλεγχος DNA. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει αιμομιξία, πρέπει να ερευνηθεί», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Mega o Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής.

Ο δικηγόρος του πατέρα της οικογένειας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος υποστήριξε ότι ο πελάτης του κατασυκοφαντείται, διότι δεν υπάρχει υπόθεση αιμομιξίας. «Τα αδικήματα του πατέρα δεν είναι ικανά για να διατηρήσουν την κράτηση».

Επιπλέον, ο κ Θεοδωρόπουλος διευκρίνισε ότι στους δύο γονείς δεν έχει αφαιρεθεί η γονική μέριμνα των παιδιών και ο εντολέας του δεν κατηγορείται για έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο κι ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Καταλήγοντας ο κ. Θεοδωρόπουλος προέτρεψε τον πελάτη του να αποκαλύψει το μέρος που βρίσκονται τα παιδιά του με την μητέρα του.

 

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular