Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΘανάσης Κοντογεώργης: Επίδομα προσωπικής διαφοράς 100 έως 200 ευρώ πιθανά τον Δεκέμβριο

Θανάσης Κοντογεώργης: Επίδομα προσωπικής διαφοράς 100 έως 200 ευρώ πιθανά τον Δεκέμβριο

Η καταβολή, θα γίνει μέσα στο χρόνο, όπως έχει ανακοινωθεί και από το οικονομικό επιτελείο», δήλωσε για το επίδομα στους συνταξιούχους ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ

Επίδομα προσωπικής διαφοράς σε 750.000 συνταξιούχους από 100 έως 200 ευρώ θα δοθεί από την κυβέρνηση μέχρι το τέλος του έτους, όπως επιβεβαίωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης.

Ο κ. Κοντογεώργης με τις δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα, επαλήθευσε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για καταβολή του επιδόματος το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα.

«Η δική μας προσέγγιση είναι ότι χρειάζεται μια συνεχής ενίσχυση του εισοδήματος προκειμένου και να μπορούν να ανταποκρίνονται οι συμπολίτες μας στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν σε πολλά πεδία και στο μέτωπο της ακρίβειας αλλά όχι μόνο, αλλά και ταυτόχρονα να ενισχύουμε τους πιο ευάλωτους. Η συγκεκριμένη κατηγορία αφορά τους συνταξιούχους, οι οποίοι δεν έλαβαν την αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς» διευκρίνισε ο κ. Κοντογεώργης.

Σχετικά με το ύψος του ποσού που θα δοθεί εξήγησε: «Θα είναι από 100 έως 200 ευρώ. Υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες, έχει να κάνει με τη σύνταξη καθενός, την προσωπική διαφορά και ούτω καθεξής. Επομένως, σε αυτή την κατηγορία των 750 χιλιάδων συνταξιούχων υπάρχουν διάφορες υπο-ομάδες που θα λάβουν 100, 150, 200. Η καταβολή, θα γίνει μέσα στο χρόνο, όπως έχει ανακοινωθεί και από το οικονομικό επιτελείο ότι θα προχωρήσει η ρύθμιση αυτή».

«Θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Σημασία έχει ότι και για αυτή τη χρονιά συνεχίζουμε αυτή την ενίσχυση. Από την αρχή του έτους θα υπάρχει και η αύξηση με βάση το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα, αλλά και βέβαια και με τις προσπάθειες που έχουμε κάνει και με τις τριετίες και όχι μόνο, προκειμένου και στον ιδιωτικό τομέα να υπάρχει μια σταθερή αύξηση του εισοδήματος», προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, επειδή υπάρχουν κάποιες δυσαρμονίες σε σχέση με την ενοποίηση των ταμείων και άλλα θέματα, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ σημείωσε πως υπήρχε η βασική αρχή ότι για κάθε μήνα πέραν των δύο μηνών, όπου δεν προχωράει η καταβολή σύνταξης, υπάρχει και μια αποζημίωση στον συνταξιούχο που περιμένει την επικουρική του σύνταξη.

«Το υπουργείο επεξεργάζεται λύσεις αντίστοιχες με αυτές που είχαμε για τις κύριες συντάξεις, προκειμένου και αυτή η διαδικασία να εξορθολογιστεί και αρκετοί που περιμένουν τις επικουρικές και για να ενισχύσουν βέβαια τη σύνταξή τους αλλά είναι θα έλεγα και αρκετά έτη που περιμένουν αρκετοί συνταξιούχοι, αυτό νομίζω ότι θα βρει και τον εξορθολογισμό που χρειάζεται το επόμενο διάστημα» συμπλήρωσε ο κ. Κοντογεώργης, σημειώνοντας πως αυτό το διάστημα γίνεται η επεξεργασία για το θέμα αυτό, από το υπουργείο και τον κ. Τσακλόγλου προκειμένου να υπάρχουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular