Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣΥΡΙΖΑ - Τσακνάκης: Η πρώτη αποχώρηση

ΣΥΡΙΖΑ – Τσακνάκης: Η πρώτη αποχώρηση

Η πρώτη επίσημη αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη σε τοπικό επίπεδο είναι γεγονός. Ο Γιάννης Τσακνάκης, πρώην μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας, ενημέρωσε τα όργανα για την αποχώρησή του. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη ριζοσπαστική Αριστερά.

Έχοντας υποβάλει ήδη την παραίτησή του από μέλος της Νομαρχιακής την επομένη των εκλογών τις 21ης Μαΐου, ο Γιάννης Τσακνάκης, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και την εσωκομματική εκλογική διαδικασία που ανέδειξε τον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο του κόμματος, ενημέρωσε άμεσα και το ίδιο βράδυ τα όργανα για την αποχώρησή του από αυτό.

«Έστειλα ήδη δήλωση αποχώρησης από το κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν έχει καμία σχέση με τη ριζοσπαστική Αριστερά και ως αριστερός δεν έχω θέση σε ένα κόμμα που δεν με εκφράζει», σχολίασε αργά το βράδυ της Κυριακής στην ιστοσελίδα larissapress.gr.

«Ούτε μια ώρα με τον Κασσελάκη πρόεδρο», τόνισε ο γνωστός συνδικαλιστής, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις θα υπάρξουν και άλλοι που θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

ΣΥΡΙΖΑ – Παπαδημούλης: Δεν αρκεί ένα πρόσωπο – Με την Αχτσιόγλου θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα

«Είναι γνωστό ότι ψήφισα την Έφη Αχτσιόγλου ως την καταλληλότερη επιλογή» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 λίγες ώρες μετά τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη.

Υπερασπίστηκε την επιλογή του στην Έφη Αχτσιόγλου, γιατί θεωρεί ότι θα μπορούσε το κόμμα να πάει καλύτερα και προσυπογράφει την «ενωτική δήλωσή της».

Απευθυνόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη και σε όσους τον στήριξαν, είπε πως το έργο της ανάκαμψης, της διόρθωσης της μεγάλης ήττας, είναι συλλογικό και ότι δεν αρκεί ένα πρόσωπο, χρειάζεται μια συλλογική προσπάθεια.

Προσέθεσε πως δεν θέλει λίγες ώρες μετά την εκλογή του να φανεί μίζερος και τόνισε πως το Συνέδριο δεν πρέπει να αργήσει και πως πρέπει να γίνει χωρίς καθυστέρηση.

Ερωτηθείς αν αποκλείει τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι συνήθως δημιουργούν περισσότερα προβλήματα.

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular