Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣΥΡΙΖΑ: «Πυρά» Μαμουλάκη στην εσωτερική αντιπολίτευση – «Ό,τι αρχίζει με οργή, τελειώνει...

ΣΥΡΙΖΑ: «Πυρά» Μαμουλάκη στην εσωτερική αντιπολίτευση – «Ό,τι αρχίζει με οργή, τελειώνει με ντροπή»

Ένα από τα στελέχη που είναι δίπλα στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, είναι και ο Χάρης Μαμουλάκης ο οποίος έστρεψε τα βέλη του προς όσους ήδη ασκούν εσωτερική αντιπολίτευση στο κόμμα.

«Καλό είναι να υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα για τις αντιδράσεις και να σεβαστούμε την άποψη του κόσμου. Η κοινωνία μίλησε. Πρέπει να σεβαστούμε τον κόσμο και την επιλογή του», ανέφερε ο Χάρης Μαμουλάκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι τάσεις στα κόμματα και ειδικά στον προοδευτικό χώρο υπάρχουν, είναι υγεία. Αρκεί, όμως, να μην είναι φράξιες. Άλλο η φράξια, άλλο η τάση», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις σκληρές εκφράσεις του Νίκου Φίλη, απάντησε: «Αδικούν τον εαυτό τους. Ο κ. Φίλης έκανε χαρακτηρισμούς που δεν θα σχολιάσω. Πρέπει να αποφεύγονται αυτοί οι βερμπαλισμοί. Ακόμα και να έχει κάποιος δίκιο, συμβαίνει αυτό που βλέπουμε τώρα. Εδώ έχουμε μπροστά μας ένα συνέδριο. Ο κόσμος μίλησε, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στο συνέδριο θα πρέπει να μπορούμε να συνθέσουμε, όχι να συγκρουστούμε και να αντιμαχόμαστε».

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν αποχωρήσεις ή διαγραφές στελεχών, απάντησε: «Είναι πάρα πολύ πιθανό να υπάρξουν αποχωρήσεις στελεχών. Δεν θα με εκπλήξουν. Εξαρτάται από την περίσταση το αν θα υπάρξουν διαγραφές. Στο τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ενωμένος. Ο κοινός παρονομαστής θα είναι η ενότητα».

Σχετικά με τα σενάρια που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και να αλλάζει όνομα, σήμα και γραφεία μετά από πιθανή διάσπαση, είπε: «Ένας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένας φορέας, ένας πολιτικός οργανισμός. Ένα νέο πολιτικό κόμμα με μία ιστορία, μία διαδρομή και ένα μέλλον. Έχουμε μια ισχυρή δυναμική. Επιτέλους συζητείται ο ΣΥΡΙΖΑ θετικά στην κοινωνία. Υπάρχει αναθέρμανση του ενδιαφέροντος. Πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε αυτό το ενδιαφέρον της κοινωνίας».

Τέλος, για τον Αλέξη Τσίπρα, συμπλήρωσε: «Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να παίξει τον ρόλο του εγγυητή και να μεταλαμπαδεύσει τη γνώση στον Στέφανο Κασσελάκη. Υπάρχει θέμα αξιοπιστίας για ανθρώπους που ήταν υποψήφιοι με τον Αλέξη Τσίπρα και τώρα του επιτίθενται. Είναι ένα λεπτό ζήτημα, είναι κρίσιμο, αλλά η μεγάλη εικόνα δείχνει ότι εδώ μετά από πολύ καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο είναι σημείο αναφοράς».

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular