Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣΥΡΙΖΑ: «Ενέσεις» αισιοδοξίας από Κασσελάκη – Οι τρεις «καυτές πατάτες» ενόψει Συνεδρίου

ΣΥΡΙΖΑ: «Ενέσεις» αισιοδοξίας από Κασσελάκη – Οι τρεις «καυτές πατάτες» ενόψει Συνεδρίου

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναζητά τρόπο για να διαχειριστεί τις τρεις «καυτές πατάτες» του επερχόμενου Συνεδρίου

Να ανεβάσει το ηθικό των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιώντας «ενέσεις» αισιοδοξίας, επιχειρεί ο Στέφανος Κασσελάκης, που παρουσιάζει το κόμμα του ως τη μοναδική εναλλακτική λύση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναζητά τρόπο για να διαχειριστεί τις τρεις «καυτές πατάτες» του επερχόμενου Συνεδρίου. Δηλαδή την «πλατφόρμα» του Διονύση Τεμπονέρα, τις θέσεις του Χρήστου Σπίρτζη για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και την πρόταση της «τρόικας» Γιάννη Ραγκούση, Θανάση Θεοχαρόπουλου και Κώστα Ζαχαριάδη, που ζητούν τη «μετακόμιση» του κόμματος στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών.

Ο «κυβερνητικός» ΣΥΡΙΖΑ

Στην παρούσα φάση και πάντα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Κουμουνδούρου δεν μοιάζει να έχει καμία κυβερνητική προοπτική. Για την ακρίβεια, παλεύει για να κρατήσει τη δεύτερη θέση, την ώρα που πιέζεται και από το ΚΚΕ. Και αυτό δείχνει το μεγαλύτερο πρόβλημα του κόμματος.

Με δεδομένο ότι σε δέκα, περίπου, ημέρες ξεκινάει το κρίσιμο Συνέδριο, αλλά και με τις ευρωεκλογές ολοένα και να πλησιάζουν, ο Στέφανος Κασσελάκης αναζητά τρόπους να ανατάξει το ηθικό των ψηφοφόρων του κόμματος. Ο πρώτος και ο βασικός, είναι η επαναφορά του «κυβερνητικού» ΣΥΡΙΖΑ – έστω και σε επίπεδο λόγων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει και μπορεί να ξανακυβερνήσει την πατρίδα μας και για αυτό θέλουμε μαζί σας να διαμορφώσουμε ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα», σημείωσε από τη Λάρισα, το Σάββατο, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έτσι επιχειρεί και να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του, αλλά και να ανακόψει τις φυγόκεντρες δυνάμεις.

Οι «καυτές πατάτες»

Την ίδια στιγμή, στην ηγετική ομάδα θα πρέπει να περάσουν τον «σκόπελο» του Συνεδρίου. Παρά το γεγονός ότι δεν θα εκλέξει όργανα, τα όσα ειπωθούν και αποφασιστούν εκεί θα παίξουν καταλυτικό ρόλο για την πορεία των επόμενων μηνών, καθώς οι ευρωεκλογές θα κρίνουν πολλά για μέλλον και το αποτέλεσμα τους μπορεί να ανατρέψουν πολλά πράγματα.

Αρχικά εκκρεμούν πολλά διαδικαστικά ζητήματα, με πρώτο και κύριο τον τρόπο εκλογής των συνέδρων, καθώς η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για «υβριδική» εκλογή, δηλαδή τόσο με κάλπες στις οργανώσεις, όσο και μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, προσέκρουσε στην άρνηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Σε πολιτικό επίπεδο, όμως, υπάρχουν τρεις «καυτές πατάτες». Η πρώτη, είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας. Το νεαρό στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας έχει καταθέσει εδώ και εβδομάδες τη δική του πολιτική πλατφόρμα, όπου αναφέρεται στην ανάγκη ενός κοινωνικού μετώπου, από όλες τις προοδευτικές δυνάμεις.

Μάλιστα, η παρουσία του στην εκδήλωση της Τρίτης, μαζί με τους Μανώλη Χριστοδουλάκη και Έφη Αχτσιόγλου, καθιστά σαφές ότι σε αυτό το μέτωπο πρέπει να συμμετέχουν και τα πολιτικά κόμματα που εκφράζουν τον όλο χώρο.

Η δεύτερη, είναι ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος είναι πιο προωθημένος από τον Διονύση Τεμπονέρα, καθώς η δική του πρόταση έχει ως στόχο τη συγχώνευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Νέας Αριστεράς και τον σχηματισμό ενός νέου φορέα.

Η τρίτη, είναι πρόταση της «τρόικας» Γιάννη Ραγκούση, Θανάση Θεοχαρόπουλου και Κώστα Ζαχαριάδη, που ζητούν τη «μετακόμιση» του κόμματος στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών.

Όλα τα παραπάνω, προφανώς και έρχονται σε αντίθεση με τις θέσεις που έχει εκφράσει ο Στέφανος Κασσελάκης. Και, προφανώς, θα συζητηθούν και στο Συνέδριο, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απαντήσει πειστικά στο γιατί στέκεται απέναντι τους.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular