Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣυνελήφθη αστυνομικός που εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και όπλων

Συνελήφθη αστυνομικός που εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και όπλων

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων προχώρησε στη σύλληψη του αστυνομικού

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προχώρησε στη σύλληψη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενός αστυνομικού που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, καθώς και δύο ιδιωτών, για διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών, όπλων και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, άσκηση επαγγέλματος παρά τη θέση του ως αστυνομικός και ψευδή κατάθεση.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 4 άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί αλλά δεν συνελήφθησαν καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ., προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία αστυνομικός δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και σε εκβιάσεις, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε η εποπτεύουσα εισαγγελική Αρχή και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από τη συνδυαστική μελέτη, αξιολόγηση και ανάλυση του προανακριτικού υλικού και έπειτα από χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών προέκυψε ότι ο αστυνομικός προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες, τόσο για προσωπική του χρήση όσο και για άλλα άτομα, από έτερο συλληφθέντα ιδιώτη, ενώ ταυτόχρονα επικοινωνούσε με τον «προμηθευτή» για τη μεταφορά «παραγγελιών» για λογαριασμό άλλων.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2023 και ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια και του είχε αφαιρεθεί ο υπηρεσιακός οπλισμός, παρείχε έναντι αμοιβής υπηρεσίες ασφάλειας και φύλαξης στον έτερο συλληφθέντα – ιδιώτη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου.

Επιπλέον, προέκυψε ότι τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις, ενεργώντας για λογαριασμό του παραπάνω ιδιοκτήτη λογιστικού γραφείου, απαίτησε από άλλα άτομα την καταβολή οφειλόμενων χρηματικών ποσών.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου, εντοπίσθηκε ο αστυνομικός να εισέρχεται στο λογιστικό γραφείο και να κατέχει παράνομα πιστόλι και γεμιστήρα με 15 φυσίγγια, 925 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

πιστόλι και γεμιστήρα με 6 φυσίγγια,
31 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
αυτοσχέδια συσκευασία μεικτού βάρους 122 γραμμαρίων με άγνωστη ουσία, πιθανόν εκρηκτική ύλη,
στρατιωτικός πυροδοτικός μηχανισμός, με καψούλι πυροδότησης,
κάλυκας,
2 γεμιστήρες (πολεμικού τυφεκίου και όπλου χειρός),
εξάρτημα στήριξης όπλου και εξάρτημα με κρυμμένη λάμα,
2 μαχαίρια (πολεμικού τύπου εντός θήκης και σε θήκη λαιμού),
σουγιάς,
τρίφτης,
2 γυάλινα δοχεία με άγνωστη ουσία σε μορφή σκόνης άσπρου χρώματος, πιθανόν αναβολικά,
3 κινητά τηλέφωνα,
2 ζυγαριές ακριβείας,
6.350 ευρώ,
2,8 γραμμάρια κοκαΐνη και
αυτοσχέδιο στριφτό τσιγάρο κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 1,6 γραμμαρίων.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διενέργεια της έρευνας στην οικία του ο αστυνομικός επιτέθηκε και απώθησε βίαια αστυνομικό της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ ο συλληφθείς προμηθευτής ναρκωτικών ουσιών δήλωσε ψευδή στοιχεία διαμονής με σκοπό να ματαιώσει την έρευνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular