Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣτο εισαγγελέα ο youtuber Hayate που κακοποιούσε ΑμεΑ

Στο εισαγγελέα ο youtuber Hayate που κακοποιούσε ΑμεΑ

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα Τετάρτη (7/2) ο 35χρονος YouTuber Hayate, ο οποίος διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το ιδίων οικονομικό όφελος.

YouTuber Hayate: Η σύλληψή του και η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η σύλληψη έγινε το μεσημέρι της Τρίτης (6/2), με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων και σωματικής βλάβης αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ο εν λόγω 35χρονος you Tuber συνελήφθη στις 6 Φεβρουαρίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Σύμφωνα με το Mega, ο 35χρονος φαίνεται πως ήταν ο “εμπνευστής” του 42χρονου από το Κερατσίνι και μετά τη σύλληψή του, διέγραψε το κανάλι και όλα του τα βίντεο στο YouTube όπου υπήρχε υλικό με κακοποιήσεις ΑμεΑ.

Μάλιστα, άνοιξε νέο κανάλι στο TikTok, απ’ όπου κακοποιούσε άτομα με αναπηρία σε ζωντανή μετάδοση και οι συνδρομητές του, τού έδιναν χρήματα, για να συνεχίσει τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Τα θύματα του YouTuber που περιγράφουν με τα πλέον μελανά χρώματα την κακοποίηση που υπέστησαν. Όπως αναφέρθηκε σε μαρτυρία στον ΑΝΤ1 «έδινε σε ανήλικα κορίτσια αλκοόλ και τα πήγαινε στο δωμάτιό του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 6 Φεβρουαρίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, 35χρονος για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Συγκεκριμένα, οι πράξεις αυτές συνιστούσαν συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό.

Ο ανωτέρω συνελήφθη στην οικία του από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προέβη σε νέα ζωντανή μετάδοση τέτοιων πράξεων, εις βάρος δύο αδύναμων ατόμων, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Στις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -7- σκληροί δίσκοι και -4- κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Οι σοκαριστικές μαρτυρίες των θυμάτων του Hayate

Όπως είπαν ο Hayate τους χτυπούσε άσχημα, τους έφτυνε ενώ υπήρχαν περιπτώσεις όπου κάποιοι από τους χιλιάδες followers του, τους οποίους ο ίδιος αποκαλούσε army, πλήρωναν μέχρι και 200 ευρώ για να τον δουν να χτυπάει ΑμεΑ.

«Με χτυπούσε άσχημα, με έφτυνε, μου έδινε μπουκέτα (σ.σ. γροθιές) παντού στο σώμα» είπε στον ΑΝΤ1 ο Red Dragon. Σύμφωνα με τον ίδιο ο Hayate «έχει εκμεταλλευτεί πολλά άτομα. Το πιο άσχημο πράγμα είναι ότι έπαιρνε κορίτσια 15 έως 17 ετών, τις πότιζε αλκοόλ και με το ζόρι τις σήκωνε και τις έπαιρνε στο άλλο δωμάτιο».

«Έχει χτυπήσει πολλά άτομα. Πλήρωναν οι haters μέχρι 200 ευρώ για να μας χτυπήσουν» πρόσθεσε ο Red Dragon.

«Έπαιρνε αυτός τα πολλά και εμείς τα ψίχουλα. Μας .χρωστάει πολλά λεφτά, μισούσε άτομα που είναι ψηλά» πρόσθεσε από την πλευρά του ο Βάρδος προσθέτοντας ότι ο Hayate όταν συνελήφθη ο άλλος youtuber στο Κερατσίνι «το έπαιζε πιο μαλακός».

Ο Hayate θωρείται ο «πρωτομάστορας» των βίντεο στα οποία αποτυπωνόταν η κακοποίηση ατόμων με αναπηρία και μετρούσαν εκατομμύρια views. Ο «Αρχηγός, όπως ήταν επίσης γνωστός, είναι ένας 35χρονος που κατάφερε να μετατρέψει την κακοποίηση ανθρώπων σε «επιχείρηση παραγωγής χρήματος». Μέσω τον κοινωνικών δικτύων, και κυρίως του youtube και του tiktok, ο «Αρχηγός» μετέδιδε εικόνες στην οποίες κατά καιρούς καταγραφόταν η κακοποίηση ΑμεΑ και εισέπραττε χιλιάδες ευρώ από τους «πιστούς» ακολούθους τους που δεν «χόρταιναν» να βλέπουν ανθρώπους να κακοποιούνται σε ζωντανή μετάδοση.

Ο 35χρονος έχει χιλιάδες followers που τους αποκαλεί «Army», δηλαδή «στρατό», ενώ στο παρελθόν μία μητέρα είχε κάνει αναφορά για ξυλοδαρμό του παιδιού της.

 

 

 

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular