Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣτην Κοζάνη και στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός

Στην Κοζάνη και στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται σήμερα το πρωί (4/10) στην Κοζάνη, όπου θα βρεθεί στο πλευρό του νυν περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιου Γιώργου Κασαπίδη. Σε μια δύσκολη περιοχή για τη ΝΔ, με δεδομένο το project της ενεργειακής μετάβασης, ο κ. Κασαπίδης έχει να αναμετρηθεί κατά βάση με τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Αμανατίδη, ο οποίος δεν εξελέγη στην Κοζάνη κατά τις πρόσφατες εκλογές, ανακοίνωσε υποψηφιότητα για την περιφέρεια και αμέσως μετά διεγράφη από τη ΝΔ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υποδέχτηκε στο Μαξίμου τον Αγοραστό

Ο πρωθυπουργός, έκλεισε εχθές (3/10) και την εκκρεμότητα της περιφέρειας Θεσσαλίας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο Κώστα Αγοραστό, ο οποίος συμμετείχε σε διυπουργική σύσκεψη και με το συντονιστικό που έχει στηθεί στη Λάρισα. Ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Alpha είχε αναφερθεί στον κ. Αγοραστό λέγοντας ότι είναι ένας καλός περιφερειάρχης, ενώ οι πληροφορίες από το μέτωπο των μετρήσεων θέλουν τον κ. Αγοραστό να είναι σε θέση να επανεκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, παρά το πλήγμα των πρόσφατων φυσικών καταστροφών. Χθες, παράλληλα, η «όλη» ΝΔ βρέθηκε στο Ζάππειο για την κεντρική εκδήλωση του Νίκου Χαρδαλιά για την περιφέρεια Αττικής, ενώ είναι ενδεικτικό ότι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ έστειλαν μέχρι και sms se ψηφοφόρους τους για τον κ. Χαρδαλιά.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο πλευρό Ζέρβα

Ο κ. Μητσοτάκης, τέλος, θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα στο εκλογικό κέντρο του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος έχει την επίσημη στήριξη της ΝΔ και εμφανίζεται να είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις. Για τον κ. Ζερβά έχει υπάρξει τις προηγούμενες μέρες κινητοποίηση γαλάζιων στελεχών, με εμφανίσεις στο πλευρό του, ενώ ο κ. Μητσοτάκης θέλει να στείλει και ένα μήνυμα στους «γαλάζιους» της πόλης να μην λοξοκοιτάξουν προς άλλες υποψηφιότητες, καθώς υπάρχουν υποψήφιοι, προς τους οποίους καταγράφονται διαρροές από το στρατόπεδο του κυβερνώντος κόμματος.

Το «ταμείο» για τη ΝΔ, πάντως, θα γίνει το βράδυ της Κυριακής, με τον στόχο που έχει τεθεί να είναι η πρωτιά των υποψηφίων που στηρίζει το κόμμα στις 13 περιφέρειες και στους 3 μεγάλους δήμους της χώρας. Παράλληλα, ευκταίο σενάριο είναι να τελειώσουν όσο περισσότερες «μάχες» από την πρώτη Κυριακή. Από εκεί και μετά και ανάλογα με τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν για τον δεύτερο γύρο, θα σχεδιαστεί και η στρατηγική που θα εμπλέκει τον κ. Μητσοτάκη από τη Δευτέρα και μετά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι περιοδείες του τσάρου της Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη που επισκέπτεται την Κέρκυρα. Την Πέμπτη στην Κέρκυρα θα βρεθεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, συμπληρώνοντας την ισχυρή στήριξη της υποψηφιότητας της Ρόδης Κράτσα για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Στο πλευρό της κυρίας Κράτσα έχουν βρεθεί ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, όπως επίσης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ενώ στην Κεφαλονιά περιόδευσε και ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης. Αντιστοίχως στη Λακωνία βρέθηκε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο αγώνας της ΝΔ γίνεται πόρτα – πόρτα σε όλες τις κρίσιμες περιφέρειες, ενώ πλην των υπουργών στην συνολική καμπάνια συμμετέχουν πάνω από 50 γαλάζιοι βουλευτές.

Τί βγάζει η πρώτη κάλπη;

Από την επεξεργασία πάντως των δημοσκοπικών στοιχείων που υπάρχουν διαθέσιμα καθώς επίσης από την επιτόπια εικόνα που μεταφέρεται καθημερινά στους γαλάζιους επιτελείς, κυρίαρχη εκτίμηση είναι ότι έως και επτά περιφέρειες θα βαφτούν γαλάζιες από τον πρώτο γύρο και μάλιστα με την καταγραφή υψηλών ποσοστών. Πρόκειται για τις περιφέρειες Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής, Ηπείρου, Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας. Κατά την ίδια ανάλυση πολύ κοντά στον πήχη του 43% από την πρώτη Κυριακή βρίσκονται ακόμη δυο υποψήφιοι. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός αλλά και ο Δημήτρης Πτωχός στην Πελοπόννησο. Ανοιχτούς λογαριασμούς για τις 15 Οκτωβρίου αφήνουν σύμφωνα με τους γαλάζιους επιτελείς, ο Χρήστος Μέτιος που διεκδικεί την επανεκλογή του στην Ανατολική Μακεδονία, ο Αλκιβιάδης Στεφανής στο Βόρειο Αιγαίο και η Ρόδη Κράτσα στα Ιόνια Νησιά. Είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επόμενη εβδομάδα θα μπει σε νέο σχεδιασμό περιοδειών προκειμένου να στηρίξει τους γαλάζιους υποψήφιους που θα δώσουν μάχη την δεύτερη Κυριακή.

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular