Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΠρόβληματισμός με την βία των ανηλίκων – Αυτά είναι τα μέτρα που...

Πρόβληματισμός με την βία των ανηλίκων – Αυτά είναι τα μέτρα που θα παρθούν

Σε τεράστιο κοινωνικό θέμα έχει εξελιχθεί η βία ανάμεσα σε ανήλικους με τα επεισόδια να αυξάνονται καθημερινά

Δεν έχουν τέλος τα επεισόδια ανάμεσα σε ανήλικα παιδιά με την ΕΛ.ΑΣ. να προβληματίζεται για το γεγονός πως δεν υπάρχει ύφεση παρά μόνο… αύξηση των κρουσμάτων.

Τα στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια για παθητική στάση απέναντι στο φαινόμενο της βίας μεταξύ ανηλίκων. Πλέον τα περιστατικά που ακούμε καθημερινά έχουν υπερβεί την αθώα καζούρα στο σχολείο ή τις γειτονιές. Πια βλέπουμε επιθέσεις με θύματα και θύτες.

Οι παρεμβάσεις που θα τρέξουν γρήγορα και συζητήθηκαν στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με την επιστημονική επιτροπή που αναλαμβάνει την εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας:

Το Υπουργείο Παιδείας, τον επόμενο μήνα αναμένεται να θέσει σε λειτουργία την πλατφόρμα stop bullying. Εκεί θα μπορεί κάποιος να καταγγείλει ανώνυμα περιστατικά σχολικής και εξωσχολικής βίας.
Παράλληλα, θα τρέξει και καμπάνια ευαισθητοποίησης με σποτάκια στην τηλεόραση και τα social media.
Το Υπουργείο Υγείας θα συνδέσει την υποστηρικτική τηλεφωνική γραμμή 10306 με την αστυνομία.
Μεγαλύτερη και συχνότερη θα είναι η παρουσία αστυνομικών σε σημεία που βγαίνουν βόλτα οι έφηβοι. Για παράδειγμα, στα εμπορικά κέντρα.
Το επόμενο διάστημα θα μπει σε εφαρμογή πενταψήφιος αριθμός για καταγγελίες περιστατικών ανήλικης βίας και θα λειτουργήσει ψηφιακή εφαρμογή άμεσης βοήθειας. Κάτι σαν το κουμπί πανικού που χρησιμοποιείται από τις γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Συστήνεται επιστημονική επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας Ανηλίκων

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συστάθηκε ειδική επιστημονική επιτροπή.

Συστήνεται, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επιστημονική επιτροπή η οποία αναλαμβάνει την εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας και της Παραβατικότητας Ανηλίκων.

Ο Πρωθυπουργός προήδρευσε σήμερα σε σύσκεψη εργασίας με τα μέλη της επιτροπής, κατά την οποία έγινε μία πρώτη συζήτηση σχετικά με το υφιστάμενο πλαίσιο και τους στόχους της Εθνικής Στρατηγικής.

Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο Υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης.

Τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής είναι: – Aρτινοπούλου Βασιλική, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Εμπειρογνώμων ΟΗΕ – Βασιλική Γεωργιάδου, Καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, – Θωμάς Μπαμπάλης, Καθηγητής Παιδαγωγικής & δια βίου μάθησης, κοσμήτωρ ΕΚΠΑ – Aγάπη Κανδυλάκη, Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας & Πολυπολιτισμικότητας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Βασίλης Βαμβακάς, Βασίλειος, Αν. Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας, ΑΠΘ – Κωνσταντίνος Πατσάκης, Αν. Καθηγητής Πληροφορικής & Διευθυντής Εργαστηρίου Κυβερνοασφάλειας, Πανεπιστήμιο Πειραιώς – Αλεξανδρίδης Αθανάσιος, Ψυχίατρος-Παιδοψυχίατρος, Ψυχαναλυτής – Ζαγούρα Παρασκευή, Δρ. Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιμελητών Ανηλίκων Ελλάδος

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular