Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗ«Πονοκέφαλος» στην Κουμουνδούρου από την «πλατφόρμα Τεμπονέρα» και τις κινήσεις Χαρίτση

«Πονοκέφαλος» στην Κουμουνδούρου από την «πλατφόρμα Τεμπονέρα» και τις κινήσεις Χαρίτση

Την Τετάρτη το πρωί, την επικαιρότητα γύρω από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μονοπώλησε η δημοσίευση του κειμένου-συμβολή στον προσυνεδριακό διάλογο, που κατέθεσε ο Διονύσης Τεμπονέρας

Προβληματισμό στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η απώλεια της πρωτοβουλίας των κινήσεων στον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς, καθώς η μεν Νέα Αριστερά οργανώνεται σταδιακά σε κόμμα και εστιάζει σε θέματα που η Κουμουνδούρου αδυνατεί να παρακολουθήσει, ενώ στο εσωκομματικό πεδίο η «πλατφόρμα Τεμπονέρα» βρίσκει ευήκοα ώτα.

Την Τετάρτη το πρωί, την επικαιρότητα γύρω από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μονοπώλησε η δημοσίευση του κειμένου-συμβολή στον προσυνεδριακό διάλογο, που κατέθεσε ο Διονύσης Τεμπονέρας. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα κείμενο-μανιφέστο του νεαρού κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, που εστιάζει στην ανασυγκρότηση ολόκληρης της προοδευτικής παράταξης.

Είτε κάποιος συμφωνεί είτε κάποιος διαφωνεί, η αλήθεια είναι ότι επανέφερε την Κουμουνδούρου σε πολιτικά πλαίσια – όπως, άλλωστε, συνέβη και με το κείμενο των Γιάννη Ραγκούση, Κώστα Ζαχαριάδη και Θανάση Θεοχαρόπουλου – τα οποία τόσο είχαν λείψει σε αυτή την περίοδο του εσωκομματικού κλυδωνισμού, που ακολούθησε τη διπλή εκλογική ήττα, του περσινού καλοκαιριού.

Όπως και να έχει, αρκετά στελέχη της βάσης – και όχι μόνο – παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις θέσεις του Διονύση Τεμπονέρα – δηλαδή του στελέχους που είδε τελευταίο ο Αλέξης Τσίπρας, σε εκείνο τον κύκλο επαφών που πραγματοποίησε προσπαθώντας να αποτρέψει την έξοδο των -τότε- «6+6» από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Απουσιάζει στην Αριστερά

Την ίδια στιγμή, το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη δεν προβληματίζεται μόνο από τη δυναμική που αναπτύσσει με γοργούς ρυθμούς ο Διονύσης Τεμπονέρας. Ανισορροπία στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου προκαλεί και η κινητικότητα της Νέας Αριστεράς, η οποία δείχνει να παίρνει ξεκάθαρο «κεφάλι» από τον ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα που ο κόσμος της Αριστεράς δείχνει μεγάλη ευαισθησία.

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η απουσία του Στέφανου Κασσελάκη, από τη συγκέντρωση μνήμης για τον Νίκο Τεμπονέρα στην Πάτρα. Ειδικά από τη στιγμή που στην εκδήλωση βρέθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης – συνοδευόμενος από τη Σία Αναγνωστοπούλου – και η δημοτική αρχή της Πάτρας – που στηρίζεται από το ΚΚΕ – υπό τον δήμαρχο της πόλης, Κώστα Πελετίδη – που «σάρωσε» στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές τον κοινό υποψήφιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ξεχωρίζει και η χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Χαρίτση, με τον παλαιστίνιο πρέσβη στην Αθήνα,για ομιλία του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς στην ελληνική Βουλή.

Και αυτό, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί «σιγή ασυρμάτου» για τα όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη – η οποία, βέβαια, είναι προτιμότερη από την απαράδεκτη πρώτη ανακοίνωση που είχε βγάλει, όταν ξέσπασε η κρίση.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular