Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠέτρος Κόκκαλης: Συγκροτείται το πράσινο ρεύμα

Πέτρος Κόκκαλης: Συγκροτείται το πράσινο ρεύμα

Έντονη δραστηριότητα αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα ο ευρωβουλευτής, Πέτρος Κόκκαλης.

Μετά την προσχώρησή του στην ευρωομάδα των Πρασίνων, αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει τα επόμενα βήματά του ενόψει και των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

O κ. Κόκκαλης συμμετείχε στις αρχές του μήνα στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος που έγινε στη Λυών, όπου αναφέρθηκε στις ριζοσπαστικές αλλαγές που αξίζει να γίνουν στην στην οικονομία, τους θεσμούς και την καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων πολιτών για μια πράσινη και κοινωνική Ευρώπη.

«Μπορούμε καλύτερα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», υπογράμμισε. Ο κ. Κόκκαλης εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι οι θέσεις που εγκρίθηκαν στο Συνέδριο της Λυών, «περιέχουν λύσεις για την καθημερινότητα απέναντι σε ένα σύστημα που δεν έχει να δώσει τίποτα άλλο παρά πόνο και ανισότητα».

Ο Πέτρος Κόκκαλης και το επιτελείο του παρουσιάζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την υποδοχή που έτυχαν από τους Ευρωπαίους Πράσινους οι οποίοι χαιρέτησαν με θερμά λόγια τη δράση και το έργο του Έλληνα ευρωβουλευτή κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ο Πέτρος Κόκκαλης βρέθηκε την Τετάρτη στο ευρωκοινοβούλιο, όπου για πρώτη φορά από τα έδρανα των Πρασίνων, υπερψήφισε το καταδικαστικό για την Ελλάδα ψήφισμα αναφορικά με τα ζητήματα του κράτους δικαίου και της ελευθερίας του Τύπου.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά την έγκριση του ψηφίσματος, ο κ. Κόκκαλης επεσήμανε για άλλη μια φορά τον κίνδυνο η Ελλάδα να περιπέσει στην κατάσταση χωρών και κυβερνήσεων τύπου Όρμπαν και να θεωρηθεί ότι δεν πληροί τον κανονισμό για την αιρεσιμότητα του κράτους δικαίου, προκειμένου να λαμβάνει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Η κινητικότητα του πάντως συνεχίζεται με τον Πέτρο Κόκκαλη να σχεδιάζει ήδη τα επόμενά του βήματα.

Σε πρώτη φάση έχει στελεχώσει το επιτελείο του το οποίο αποτελείται κυρίως από νέους, επαγγελματικά καταρτισμένους ανθρώπους, με σημαντικό επιστημονικό έργο κι έντονη δράση στην κοινωνία των πολιτών και τα περιβαλλοντικά κινήματα.

Παράλληλα, ο κ. Κόκκαλης βρίσκεται σε συνεχή επαφή και με ενεργούς πολίτες με τους οποίους μοιράζεται κοινούς προβληματισμούς για τα πολιτικά τεκταινόμενα, πάντα με κεντρικό άξονα την «πράσινη» πολιτική. Εντός της εβδομάδας, ο κ. Κόκκαλης αναμένεται να προβεί και στις πρώτες του ανακοινώσεις αναφορικά με το πολιτικό του μέλλον και την ίδρυση πράσινου πολιτικού φορέα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πέτρος Κόκκαλης παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τις εξελίξεις στην ευρύτερη Κεντροαριστερά. Όπως σημειώνει, η εκτίμησή του είναι ότι η λύση στο υπαρκτό πρόβλημα της Κεντροαριστεράς δεν είναι ούτε το άθροισμα προσώπων, ούτε η άνευ περιεχομένου συγκόλληση ομαδοποιήσεων. Αντιθέτως, ο κ. Κόκκαλης φαίνεται να πιστεύει στην αναγκαιότητα σύγκλισης και επεξεργασίας πολιτικών προτάσεων με ομαδική και συστηματική δουλειά. Ακριβώς υπό αυτή την έννοια θεωρεί ότι «το πράσινο οφείλει να συγκροτηθεί ως ένα σύγχρονο σχήμα με όρους 2024, με ολοκληρωμένο πολιτικό αφήγημα και συγκεκριμένο πρόταγμα».

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular