Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΟικονόμου: Στα επόμενα τρία χρόνια πρέπει να έχει αντικατασταθεί το σύνολο των...

Οικονόμου: Στα επόμενα τρία χρόνια πρέπει να έχει αντικατασταθεί το σύνολο των ταυτοτήτων

Η πληρότητα στα ραντεβού για την έκδοση νέων ταυτοτήτων είναι της τάξεως του 60%-61%

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, παραχώρησε το Σάββατο συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» όπου τόνισε ότι αρκετοί πολίτες έσπευσαν για να προμηθευτούν την νέα ταυτότητα ενώ όπως σημείωσε οι διαδικασίες εξελίσσονται ομαλά.

Ειδικότερα ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η πληρότητα στα ραντεβού για την έκδοση νέων ταυτοτήτων είναι της τάξεως του 60%-61%, δηλαδή, σε περίπου 99.000 διαθέσιμα ραντεβού, έχουν κλειστεί τα 62.000-63.000. «Συμβαίνει αυτό που είναι φυσιολογικό: υπάρχουν περίπου 30.000 κενά ραντεβού σε διάφορα σημεία της Ελλάδος, όμως στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και στα Αστυνομικά Τμήματα στις πρωτεύουσες των νομών τα ραντεβού αυτά έχουν εξαντληθεί. Έσπευσε ο κόσμος γρήγορα.» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού μέχρι και 31/12, μέχρι τέλος Δεκεμβρίου και θα διπλασιαστούν για τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο τα διαθέσιμα ραντεβού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στις πρωτεύουσες των νομών.

Όπως επισήμανε ο κ . Οικονόμου υπάρχει αγαστή συνεργασία με το με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προσθέτοντας ότι: « Προχωράμε ομαλά, με το μεγάλο στόχο, σε 2,5- 3 χρόνια από σήμερα, να έχουμε αντικαταστήσει το σύνολο των αστυνομικών ταυτοτήτων του πληθυσμού.»

Επιπλέον ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι: «Θέλουμε να κάνουμε μία διαδικασία για τους πολίτες, η οποία δεν θα έχει προβλήματα, θα είναι απλή και θα προμηθεύονται ένα απολύτως ασφαλές δελτίο ταυτότητας και θα τους επιτρέπει να ταξιδεύουν στο εξωτερικό σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της VISA και επιπλέον θα έχουν ένα έγγραφο το οποίο δεν θα πλαστογραφείται, δεν θα παραχαράσσεται και -όπως έχουμε ξαναπεί- ούτε θα σου καθορίζει πού θα πας, ούτε θα σου λέει τι θα ψηφίζεις, ούτε θα σε εκθέτει πουθενά, για να απαντήσουμε και σε όλα αυτά τα παράλογα που ακούγονται.»

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular