Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΟ Δήμος Αθηναίων προχωρά στην ίδρυση Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στην ίδρυση Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ποιος είναι ο σκοπός ίδρυσης του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας του Δήμου Αθηναίων.

Η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας που πλήττει δημότες της Αθήνας, είναι από τα ζητήματα που έλαβαν άμεση προτεραιότητα από τη νέα δημοτική αρχή. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Αθηναίων θα προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας, σε συνεργασία με την αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία» ή «Βιώσιμη Πόλη» και στην υλοποίηση από κοινού δράσεων, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου PowerPoor, για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

Την εισήγηση στο σημερινό (24/01) Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Δήμαρχος, Χάρης Δούκας και ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία. Ο κ. Δούκας ανέφερε πως «εμείς προτείνουμε την ίδρυση του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας, που μπορεί να αλληλεπιδρά με τις κοινωνικές και τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, να έχει συμβουλευτικό και επικουρικό χαρακτήρα, με στόχο την καταγραφή των ευάλωτων νοικοκυριών, να βοηθήσουμε στη δημιουργία μίας βάσης δεδομένων χρήσιμης να διεκδικηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας στον Δήμο.

Γι’ αυτό και τα βασικά χαρακτηριστικά, δηλαδή ο σκοπός ίδρυσης του Γραφείου, είναι ο εντοπισμός και η καταγραφή των ευάλωτων νοικοκυριών, η υποστήριξη των πολιτών σε θέματα αλλαγής ενεργειακής συμπεριφοράς, η αύξηση της ενεργούς συμμετοχής των ενεργειακά ευάλωτων πολιτών και η παροχή πληροφοριών και χρήσιμου υλικού προς τους πολίτες».

Ακόμη, υπογράμμισε πως η «Βιώσιμη Πόλη» θα υποστηρίξει την αρχική εγκατάσταση και έναρξη λειτουργίας του Γραφείου και θα πιστοποιήσει δύο στελέχη του Δήμου, μέσα από εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προγράμματα, χωρίς καμία δημόσια οικονομική επιβάρυνση.

Επιπλέον, κατά το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα του Δήμου Αθηναίων για στήριξη όλων των συμβασιούχων στον δικαστικό αγώνα τους, ενώ, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και η υιοθέτηση Κώδικα Δεοντολογίας Αιρετών Εκπροσώπων. Πριν από την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Αιμιλίας Γερουλάνου, που «έφυγε» σήμερα (24/01) από τη ζωή.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular