Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΝικήτας Κακλαμάνης: «Θα ψηφίσω την τροπολογία για τους μετανάστες – Ο χειρισμός...

Νικήτας Κακλαμάνης: «Θα ψηφίσω την τροπολογία για τους μετανάστες – Ο χειρισμός δεν ήταν σωστός»

«Αν η τροπολογία αυτή είχε παρουσιαστεί τουλάχιστον στους βουλευτές που μετέχουν στην αρμόδια επιτροπή, είχε συζητηθεί μαζί τους και είχαν δοθεί απαντήσεις στα ερωτήματα, ουδέν πρόβλημα θα υπήρχε», δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης 

Θα ψηφίσει την τροπολογία για τους μετανάστες ο Νικήτας Κακλαμάνης, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, καθώς όπως σημείωσε θεωρεί πως το να διαφοροποιηθεί «στην αυριανή ψηφοφορία είναι αστείο. Με ή χωρίς κομματική πειθαρχία επί της αρχής ούτως ή άλλως συμφωνώ με την τροπολογία, παρότι όπως γνωρίζετε ανήκω στους σκληρούς σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα και τη μεταναστευτική πολιτική».

Ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον Real FM σημείωσε πως «Για μια ακόμη φορά δεν έγινε σωστός χειρισμός. Πρέπει να καταλάβουν οι υπουργοί και οι σύμβουλοι του Μαξίμου ότι πρέπει να σέβονται την κοινοβουλευτική ομάδα που στηρίζει την κυβέρνηση. Αν η τροπολογία αυτή είχε παρουσιαστεί τουλάχιστον στους βουλευτές που μετέχουν στην αρμόδια επιτροπή, είχε συζητηθεί μαζί τους και είχαν δοθεί απαντήσεις στα ερωτήματα, ουδέν πρόβλημα θα υπήρχε».

«Αύριο θέλω να ακούσω πώς θα γίνεται το τσεκάρισμα αυτών των ανθρώπων. Θα έχουν κάποια χαρτιά; Κάτι αποδεικτικό; Και δεύτερον, ότι άλλο ανανέωση άδειας εργασίας όταν θα λήξει η αρχική και άλλο νομιμοποίηση πλήρης. Είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Αυτές τις δύο ενστάσεις έχω, αλλά επί της αρχής δεν είμαι αντίθετος» ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης.

Ερωτώμενος για τον Αντώνη Σαμαρά, ο βουλευτής δήλωσε: «Ο Αντώνης Σαμαράς πάντα είχε αυτές τις απόψεις, αλλά νομίζω ότι δεν θα ήταν κακό να σηκώσει ο αρμόδιος υπουργός το τηλέφωνο και να πει στον Αντώνη Σαμαρά σου στέλνω αυτή την τροπολογία να δεις και πες μου την άποψή σου, θα του έπεφτε η μούρη; Δεν κατάλαβα! Ήταν πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός τόσα χρόνια. Πρέπει να σεβόμαστε ορισμένα πράγματα και θεσμούς. Αρχηγοί και τέως πρωθυπουργοί είναι θεσμοί. Να μάθουν να συμπεριφέρονται. Και σας το λέω εγώ που θα την ψηφίσω. Αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο» είπε.

«Τις προηγούμενες 4 ημέρες ήταν άσχημη η εικόνα στην Βουλή. Ήμασταν μέσα στη Βουλή αυτοί που επρόκειτο να μιλήσουμε, 2-3 που θα ακολουθούσαν και αυτό ήταν όλο. Αυτό δυστυχώς δεν είναι ωραίο, εγώ δεν μπορώ να κάνω νουθεσίες στους νέους συναδέλφους. Θα σας πω μια ιδέα που είχε εφαρμοστεί όταν ήμουν ευρωβουλευτής και συνεχίζει να ισχύει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Γιατί μην νομίζετε ότι και εκεί η εικόνα ήταν καλύτερη. Με απόφαση του προεδρείου, χωρίς να υπάρχει θέμα ψήφισης νομοσχεδίου αλλά παρουσίας μόνο, έκαναν αιφνιδιαστικές ονομαστικές ψηφοφορίες. Και αν στον μήνα μέσα σε 3 από τις αιφνιδιαστικές ονομαστικές ψηφοφορίες ήσουν απών κοβόταν αντίστοιχο ποσοστό από τον μισθό. Γέμισε αμέσως το κοινοβούλιο!» είπε κλείνοντας.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular