Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜητσοτάκης: «Το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια θα έχει ψηφιστεί έως...

Μητσοτάκης: «Το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια θα έχει ψηφιστεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου»

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρούν, δεν θέλουμε να τροφοδοτούμε την προβοκάτσια», σημείωσε ο Πρωθυπουργός αναφορικά με το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων.

Τη στήριξη των δημοσίων πανεπιστημίων τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας ότι η εικόνα τους είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν. «Έχουν ευθύνη για τις καταλήψεις οι πρυτάνεις», συμπλήρωσε. «Ξέρουμε πώς παίρνονται οι αποφάσεις για τις καταλήψεις», ήταν το μήνυμα που έστειλε, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για παράνομη πρακτική, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφέρθηκε όμως και στα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια, σημειώνοντας: «Πρέπει να είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος με τους πρυτάνεις. Πρέπει να προχωρήσουμε στην εξ αποστάσεως εξέταση στα πανεπιστήμια λόγω των καταλήψεων».

«Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα έχει ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου», προανήγγειλε εν συνεχεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο ερώτημα «ποιο μεγάλο εκπαιδευτικό ίδρυμα φαντάζεται ότι θα έρθει στην Ελλάδα», είπε: «Γιατί να μην έρθει το Harvard; Γιατί να μην πάνε στην Ελλάδα να φτιάξουν ένα παράρτημα; Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην το κάνουν», μεταξύ άλλων.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular