Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚυριάκος Μητσοτάκης: Η ομιλία του πρωθυπουργού στην παράδοση του οδικού άξονα «Άκτιο...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ομιλία του πρωθυπουργού στην παράδοση του οδικού άξονα «Άκτιο – Αμβρακία»

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού, στην εκδήλωση για την παράδοση του έργου του νέου οδικού άξονα «Άκτιο – Αμβρακία».

Δείτε σε απευθείας μετάδοση την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εκδήλωση για την παράδοση του έργου του νέου οδικού άξονα «Άκτιο – Αμβρακία».

Ποιος είναι ο νέος οδικός άξονας «Άκτιο – Αμβρακία» που θα παραδώσει ο πρωθυπουργός

Πολλαπλά θα είναι τα οφέλη του νέου οδικού άξονα «Άκτιο – Αμβρακία». O αυτοκινητόδρομος, ο οποίος ανήκει στο Ελληνικό Διευρωπαϊκό Δίκτυο «Α52», συνδέει απευθείας την Ιόνια Οδό (από τον Α.Κ Αμβρακίας) με το αεροδρόμιο του Ακτίου, την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (μέσω της οδού Πρέβεζας -Ηγουμενίτσας) και τον κόμβο προς Λευκάδα παρακάμπτοντας την πόλη της Αμφιλοχίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο οδικός χάρτης της Δυτικής Ελλάδας αλλάζει καθώς με την παράδοση του έργου μειώνεται κατά 45 λεπτά ο χρόνος διαδρομής από την Αθήνα έως τη Λευκάδα. Οι οδηγοί που θα χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο θα μπορούν να φτάνουν στη Λευκάδα σε 3 ώρες και 20 λεπτά.

Ο οδικός άξονας Άκτιο – Αμβρακία χωροθετείται εξ’ ολοκλήρου μέσα στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, ενώ λόγω του γεγονότος ότι συνδέει δύο τόσο μεγάλα και σημαντικά έργα (Ιόνια οδό – Υποθαλάσσια Σήραγγα Ακτίου) της Δυτικής Ελλάδας, η σπουδαιότητα του είναι τέτοια που, μετά την παράδοση του έργου, η επηρεαζόμενη περιοχή θα αποτελεί μια μεγάλη γεωγραφική ενότητα, η οποία θα περιλαμβάνει την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία και τη Λευκάδα, ενώ θα αυξηθεί η εμβέλεια του λιμανιού της Ηγουμενίτσας σε ολόκληρη την περιοχή.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ, είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορές Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

Ο βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ, Αθανάσιος Καββαδάς, παρουσίασε στα κοινωνικά δίκτυα ένα βίντεο για το νέο δρόμο κάνοντας λόγο για ένα «εμβληματικό έργο για τη Λευκάδα και τις γύρω περιοχές». Εμφανίζει πώς ήταν πριν η διαδρομή Βόνιτσα – Δρυμός, τμήμα του νέου οδικού άξονα, και πώς είναι τώρα.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular