Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΚύκλωμα σωματεμπορίας ανάγκαζε 46χρονη να εκδίδεται

Κύκλωμα σωματεμπορίας ανάγκαζε 46χρονη να εκδίδεται

Βόλος: Δικογραφία σε βάρος οκτώ ατόμων για εμπορία ανθρώπων σχημάτισε η Αστυνομία. Μια 46χρονη γυναίκα έζησε εφιαλτικές στιγμές καθώς – σύμφωνα με την ΕΛΑΣ- την ανάγκαζαν να εκδίδεται σε Αθήνα και Βόλο.

Ειδικότερα, η αξιοποίηση πληροφοριών και η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης οδήγησε στον εντοπισμό 46χρονης αλλοδαπής, θύμα εμπορίας ανθρώπων, στη Νέα Ιωνία Βόλου, η οποία εκδιδόταν παρά τη θέλησή της και στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος οκτώ ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 41 (άντρας), 37 (γυναίκα), 46 (άντρας), 61 (άντρας), 55 (γυναίκα), 52 (άντρας), 65 (γυναίκα) και 40 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και απάτη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Απρίλιο του 2020 ο 41χρονος, ήδη κρατούμενος για πράξεις εμπορίας ανθρώπων σε βάρος της 46χρονης, η οποία είχε επαναπατριστεί, κατάφερε να έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της και μετερχόμενος απειλές κατά της ζωής της την εξανάγκασε να μεταβεί σε οικία συγγενικών του προσώπων. Στο σπίτι αυτό, η 46χρονη παρέμεινε για χρονικό διάστημα ενός μήνα, χωρίς να μπορεί να φύγει, αφού διαρκώς ήταν φρουρούμενη από τα συγγενικά του πρόσωπα (37χρονη, 46χρονο, 61χρονο και 55χρονη), δεχόμενη παράλληλα απειλές, χρήσης βίας και απειλές κατά της ζωής της.

Επιπλέον, καθ’ όλο το επίμαχο χρονικό διάστημα η 37χρονη έχοντας στην κατοχή της το κινητό της παθούσας προσποιούμενη την 46χρονη, έστελνε μηνύματα σε φιλικά της πρόσωπα και δήλωνε ψευδώς ότι έχει ανάγκη διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία και ελάμβανε η ίδια. Στη συνέχεια ο 61χρονος, κατόπιν συνεννόησης με τον 41χρονο, μετέφερε αεροπορικώς την παθούσα στην Αθήνα, όπου την παρέδωσε στον 52χρονο συνεργό τους, ο οποίος αρχικά την εξανάγκαζε καθημερινά σε ερωτική συνεύρεση μαζί του, ενώ στη συνέχεια την μετέφερε σε οίκους ανοχής, όπου η 46χρονη αναγκαζόταν να εκδίδεται και το σύνολο των εσόδων από τις ερωτικές συνευρέσεις της διαχειριζόταν ο 52χρονος με την 65χρονη.

Αρχές του 2021, πάντα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 52χρονος μετέφερε την 46χρονη στη Νέα Ιωνία Βόλου όπου από κοινού με την 40χρονη την εξανάγκαζαν με την απειλή, αλλά και με τη χρήση βίας να πραγματοποιεί ερωτικά ραντεβού με πελάτες σε διάφορα διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία κανόνιζε ο ίδιος μέσω αγγελιών που είχε αναρτήσει σε πλήθος ιστοσελίδων του διαδικτύου, ενώ διαχειριζόταν και το σύνολο των εσόδων από τα ερωτικά ραντεβού, χωρίς να λαμβάνει η 46χρονη κάποιο μέρος εξ’ αυτών.

Επιπλέον, κατά το ως άνω χρονικό διάστημα ο 52χρονος, έχοντας στη κατοχή του το κινητό τηλέφωνο της παθούσας, έστελνε μηνύματα σε φιλικό της πρόσωπο, όπου προσποιούμενος την παθούσα δήλωνε ψευδώς ότι έχει ανάγκη διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία παραλάμβανε ο ίδιος.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ η 46χρονη, αφού εξετάστηκε από ιατροδικαστή, της παρασχέθηκε η απαιτούμενη αρωγή και προστασία.

Πηγή: Newspaper.gr

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular