Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΚορινθία: «Έσπασαν τα τζάμια και πάτησαν μέχρι και τις πάνες του μωρού»...

Κορινθία: «Έσπασαν τα τζάμια και πάτησαν μέχρι και τις πάνες του μωρού» λέει μέλος της οικογένειας των «Παλαιοχριστιανών»

Μέλος της οικογένειας «Παλαιοχριστιανών» που ζουν σε λαγούμια στην ορεινή Κορινθία, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του 45χρονου πατέρα, αναφέρθηκε στην έφοδο της αστυνομίας  τονίζοντας πως «έσπασαν τα τζάμια, πάτησαν μέχρι και τις πάνες του μωρού».

«Ήρθαν απροειδοποίητα την ώρα που πίναμε τον καφέ μας κάποιοι ασφαλίτες μαζί με δύο κοινωνικούς λειτουργούς και μία δικαστική λειτουργό για να δουν τον χώρο. Μπήκαν μέσα, φωτογράφισαν τον χώρο. Τους είπα ότι το σπίτι είναι μία χαρά. Μετά είπαν στον Μανώλη (σ.σ.: τον 45χρονο πατέρα) ότι πρέπει να κατέβουν στο Ξυλόκαστρο μαζί με τον ανήλικο να υπογράψει ένα χαρτί», είπε.

«Τους είπε ο Μανώλης “να έρθω να υπογράψω όποιο χαρτί θέλετε, ο ανήλικος γιατί;”. Μετά άρχισαν να φωνάζουν οι αστυνομικοί ότι “δεν θα σας παρακαλάμε κιόλας για να σας πάρουμε το παιδί”, τους απάντησε “μαζί το κάναμε το παιδί, μαζί το νταντεύαμε;”. Του έβαλαν χειροπέδες, τον έβαλαν στο αμάξι και τον πήραν μαζί με τον μικρό».

Όπως είπε η ίδια, τα άλλα ανήλικα παιδιά της οικογένειας έχουν μεταφερθεί μαζί με τη μητέρα τους σε ασφαλές περιβάλλον.

«Το περιβάλλον ήταν ασφαλές και υγιές για τα παιδιά. Μπήκαν εδώ για να κάνουν έλεγχο και έσπασαν μέχρι και την καμινάδα από το τζάκι, χωρίς να υπάρχει λόγος. Έσπασαν τα τζάμια, πάτησαν μέχρι και τις πάνες του μωρού».

Στη συνέχεια εξήγησε γιατί η οικογένεια δεν στέλνει τα ανήλικα παιδιά να φοιτήσουν στο σχολείο:

«Ο νόμος λέει πολλά, ωστόσο την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και του Βυζαντίου δεν τη διδάσκει κανένας στο σχολείο. Όλοι λένε στο σχολείο πως να γίνει ένας καλός ομοφυλόφιλος το παιδί. Σε μένα στη Β’ Γυμνασίου μου έκαναν μαθήματα αυνανισμού. Αυτό δεν είναι σχολείο».

Η ίδια διέψευσε το γεγονός ότι ο 15χρονος θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας πως ο ανήλικος είναι μαζί με τον πατέρα του.

«Δεν είχε κατατεθεί αίτημα για έλεγχο της οικογένειας»

Μιλώντας στο MEGA ο Χρήστος Κολοκυθάς, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ξυλόκαστρου, τόνισε πως στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου δεν είχε κατατεθεί αίτημα για έλεγχο της οικογένειας.

«Ύστερα από εισαγγελική εντολή που είχαμε για να διερευνήσουμε τους χώρους που διαμένουν τα ανήλικα παιδιά, έπρεπε να πραγματοποιήσουμε αυτοψία για να γραφτεί κοινωνική έρευνα για την εισαγγελία ανηλίκων. Πήρα την απόφαση ως αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής για να κάνουμε την αυτοψία το πρωί».

«Είχαμε ακούσει για μία οικογένεια η οποία έμενε εκεί, αλλά όχι σε τέτοιες καταστάσεις. Η περιγραφή ήταν διαφορετική από αυτά που αντιμετωπίσαμε σήμερα», συμπλήρωσε.

 

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular