Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓιώργος Κύρτσος: Άρση ασυλίας αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Γιώργος Κύρτσος: Άρση ασυλίας αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, κατόπιν του αιτήματος του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του έγινε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ανάταση χειρός, όπως προβλέπει η διαδικασία.

Το αίτημα άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών σε σχέση με ποινική δίωξη, διαβιβάσθηκε από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου με επιστολή της 27ης Ιουνίου 2023 και ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια τη 10η Ιουλίου 2023.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γεωργίου Κύρτσου, σε σχέση με ποινική δίωξη για μη καταβολή συγκεκριμένου ποσού που οφείλει στο Ελληνικό Δημόσιο, υπό την ιδιότητά του ως αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος της εκδοτικής εταιρείας Free Sunday.

Ο κ. Κύρτσος είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής το 2019 με τη Νέα Δημοκρατία, από την οποία διεγράφη το 2022. Έκτοτε, ο κ. Κύρτσος μετακινήθηκε από το ΕΛΚ, στην Ομάδα των Φιλελευθέρων του Ευρωκοινοβουλίου.

«Έσπασα το ρεκόρ»!

Ο ευρωβουλευτής ανέφερε ότι οι άρσεις της ασυλίας του έως τώρα δεν είχαν δικαστικές συνέπειες και προέβλεψε ότι δεν θα έχουν, ενώ, τόνισε ότι αφορούν τη χρεοκοπία της εκδοτικής του επιχείρησης, το 2012, λόγω της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular