Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΓιατί ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού

Γιατί ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού

Μεσολόγγι: Το τετράδιο με τα χρέη και το φονικό όπλο, δίνουν απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του Μπάμπη Κούτσικου. Οι αρχές, δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος κρεοπώλης να είχε συνεργούς στη δολοφονία του 31χρονου και τις τελευταίες ώρες, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο των ερευνών, συγκεκριμένα πρόσωπα, από τα οποία λαμβάνουν καταθέσεις.

Πρόκειται για άτομα, τα ονόματα των οποίων αναγράφονται σε σημειωματάριο που είχε στην κατοχή του θύμα. Ένα από αυτά, φέρεται να είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης της μίας από τις δύο κυνηγετικές καραμπίνες, που είχε στην κατοχή του ο 50χρονος προφυλακισμένος κρεοπώλης.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί, συνεχίζουν τις έρευνες στη βαλτώδη έκταση του κάμπου του Ευηνοχωρίου, αναζητώντας την εξαφανισμένη καραμπίνα του Μπάμπη. Εκτιμούν ότι πρόκειται για το φονικό όπλο, καθώς στις τσέπες του, βρέθηκαν ίδια φυσίγγια, με αυτό που προκάλεσε το θανάσιμο τραυματισμό.

Μεσολόγγι: Η λίστα με τα ονόματα και τα χρέη

Όλα τα πρόσωπα, τα στοιχεία των οποίων αναγράφονται στο τετράδιο που παρέδωσε στις αρχές η μητέρα του Μπάμπη, περνούν το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, για να δώσουν απαντήσεις σχετικά με τη σχέση που είχαν με το θύμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημειωματάριο, δίπλα από τα ονόματα υπήρχαν ποσά, ορισμένα εκ των οποίων είχαν σβηστεί, κάτι που υποδηλώνει, ότι οι αριθμοί αφορούσαν χρέη από δανεισμό. Αντίστοιχη συνδιαλλαγή, υπήρχε και με τον 50χρονο κρεοπώλη. Θέλοντας να αποκλείσουν ότι υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία, οι αστυνομικοί εξετάζουν ξανά το βιντεοληπτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί από την περιοχή της εξαφάνισης, για να ελεγχθούν όλα τα οχήματα.

Μεσολόγγι: Οι τρείς καραμπίνες

Το φυσίγγιο για αγριογούρουνα που προκάλεσε τα θανάσιμα τραύματα στον Μπάμπη Κούτσικο, έχει σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για βαλλιστικό έλεγχο. Εκεί βρίσκονται και οι δύο κυνηγετικές καραμπίνες, που είχε στην κατοχή του ο 50χρονος κατηγορούμενος. Η μία ήταν στο όνομα του, ενώ η άδεια για την δεύτερη ήταν στο όνομα ατόμου, που βρίσκεται στη λίστα στο επίμαχο τετράδιο.

Οι αρχές θα εξετάσουν αν κάποιο από τα δύο όπλα συνδέονται με το φονικό φυσίγγι, όμως εκτιμούν ότι ο δράστης ή οι δράστες χρησιμοποίησαν το όπλο του Μπάμπη το οποίο δεν έχει εντοπιστεί. Για το λόγο αυτό συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο εντοπισμό της σορού, όπου το πρωί της Τετάρτης, βρέθηκε κλιμάκιο από ναρκαλιευτές του στρατού ξηράς.

H Kωνσταντίνα Δημογλίδου διέψευσε πολλές από τις πληροφορίες που κυκλοφορούν σχετικά με τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Mega, η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε αρχικά: «Σημασία για εμάς στη συγκεκριμένη φάση έχει να βρεθεί το κινητό τηλέφωνο του θύματος, όπως και το όπλο του εγκλήματος, που πιθανότατα είναι το όπλο του θύματος».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «είναι σε εκκρεμότητα τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Χθες ζητήθηκε και η συνδρομή του στρατού, καθώς οι αστυνομικοί πιστεύουν πως το κινητό και το όπλο βρίσκονται μέσα στο νερό».

Αναφερόμενη στις πληροφορίες για το σημειωματάριο του Μπάμπη που βρέθηκε στο σπίτι του είπε: «Υπάρχουν κάποιες, μάλλον ιδιόχειρες σημειώσεις, που έχουν κατατεθεί στην ελληνική αστυνομία όπως και στη Δικαιοσύνη». «Πολλά από αυτά που λέγονται δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια», συμπλήρωσε.

«Ο κατηγορούμενος είναι ένας και εξετάζονται και άλλα άτομα για να βρούμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κίνητρο και τη σχέση του με αυτόν τον άνθρωπο και το πώς τελικά τον παρέσυρε εκείνο το βράδυ και τον ακολούθησε», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Ο κρεοπώλης δεν απάντησε σχεδόν σε καμία ερώτηση, όσες φορές και αν κλήθηκε από την αστυνομία», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας ερωτηθείσα για το τι ήθελε να κάνει ο κρεοπώλης τα χρήματα που του είχε δανείσει ο Μπάμπης Κούτσικος.

Τί είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη Κούτσικου, Κώστας Δημόπουλος, μίλησε και αυτός στο Mega για τις εξελίξεις στην υπόθεση.

«Η ανάκριση είναι σε εξέλιξη και δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Η ιστορία δεν έχει να κάνει με χρυσό αλλά όλα είναι εικασίες, δεν υπάρχουν στη δικογραφία», είπε.

Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τους είχε βοηθήσει, αλλά το σημαντικό είναι η ανάκτηση των δεδομένων. Έχει κατασχεθεί ένα άλλο τηλέφωνο και θέλουμε να δούμε για ποιο λόγο το άλλο άτομο είχε σβήσει κάποια μηνύματα. Ο άνθρωπος αυτός έχει εκτελεστεί από τα 8 μέτρα και φαίνεται πως ήταν σε αμυντική στάση. Πιστεύουμε πως υπήρχε ενέδρα. Παρασύρθηκε εκεί και ίσως η δολοφονία έχει γίνει με το δικό του όπλο. Υπάρχει ενδεχόμενο να έχει μεταφερθεί το πτώμα, αλλά αυτό θα μας το δείξει το DNA».

Τόνισε, μάλιστα, πως υπήρχε ανησυχία το τελευταίο διάστημα και από φιλικά του πρόσωπα γιατί υπήρχε η συγκεκριμένη οφειλή και ο Μπάμπης την είχε εκφράσει σε φίλους του.

«Και ο κρεοπώλης ήταν σε άθλια οικονομική κατάσταση. Θέλω να πιστεύω στη συμπληρωματική διαδικασία πως θα μας πει μια κουβέντα», είπε, τέλος, για τον κρεοπώλη.

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular