Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓεραπετρίτης: Στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών – Θα συναντηθεί με τον...

Γεραπετρίτης: Στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών – Θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα έχει σειρά συναντήσεων ενώ θα συμμετάσχει σε Συνεδρίαση Υψηλού Επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών

Στη Νέα Υόρκη θα βρεθεί ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, το διήμερο 12 και 13 Φεβρουαρίου, επίσκεψη στη Νέα Υόρκη.

Αύριο Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, ο κ. Γεραπετρίτης θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres.

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει σε Συνεδρίαση Υψηλού Επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με θέμα «Ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής και της επισιτιστικής ανασφάλειας στη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας».

Στο πλαίσιο της προώθησης της υποψηφιότητας της Ελλάδας, ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-2026, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τους επικεφαλής των Μονίμων Αντιπροσωπειών των κρατών μελών της Κοινότητας της Καραϊβικής (CARICOM) και γεύμα εργασίας με τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των Μικρών Νησιωτικών Αναπτυσσόμενων Κρατών του Ειρηνικού (Pacific SIDS), στους οποίους θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της ελληνικής υποψηφιότητας.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular