Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓ. Κεφαλογιάννης για F-35: Σπουδαία μέρα για την Ελλάδα και τις Ένοπλες...

Γ. Κεφαλογιάννης για F-35: Σπουδαία μέρα για την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας

Στην ενίσχυση της Ελλάδας και των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Κεφαλογιάννης 

Στη συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, όπως αυτή αναπτύσσεται στην επιστολή του Άντονι Μπλίνκεν και την απόκτηση αεροσκαφών τελευταίας γενιάς F-35, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης η Ελλάδα «με κινητήρια δύναμη την διπλωματία και τις συμμαχίες της, το πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των Ευρωπαϊκών Αξιών της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και με την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων έχει κεντρικό και καίριο ρόλο στον δυτικό κόσμο».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Κεφαλογιάννη:

«Μια σπουδαία ημέρα για την Εθνική μας Άμυνα, μια ουσιαστική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Antony Blinken προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επιβεβαιώνει με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο σημείο που υπήρξαν ποτέ.
Η Ελλάδα αποκτά έως και 40 μαχητικά αεροσκάφη τελευταίας γενιάς F-35.

Παράλληλα, αποκτούμε δωρεάν από τα αμερικανικά αποθέματα, φρεγάτες, μεταγωγικά C-130, θωρακισμένα άρματα μάχης και οχήματα, αλλά και πολλά ακόμη στοιχεία αμυντικού εξοπλισμού, για την ενίσχυση των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος.

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, η Ελλάδα επιβεβαιώνει και ενισχύει τον ρόλο της ως περιφερειακός ηγέτης, πυλώνας σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η ελληνική διπλωματική και αμυντική πολιτική δικαιώνεται και η αποτρεπτική ισχύς της χώρας μας σε στεριά, θάλασσα και αέρα ενισχύεται περαιτέρω.

Η Πατρίδα μας, με κινητήρια δύναμη την διπλωματία και τις συμμαχίες της, το πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των Ευρωπαϊκών Αξιών της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και με την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων έχει κεντρικό και καίριο ρόλο στον δυτικό κόσμο.
Με σοβαρότητα, αξιοπιστία και εθνική υπερηφάνεια.»

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular