Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΕύη Χριστοφιλοπούλου: Σε μια πολυσυλλεκτική ΝΔ υπάρχει χώρος για πολιτικούς όπως εγώ

Εύη Χριστοφιλοπούλου: Σε μια πολυσυλλεκτική ΝΔ υπάρχει χώρος για πολιτικούς όπως εγώ

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, παραιτήθηκε χωρίς καυγάδες από το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι «η εποχή των μπλε και των πράσινων καφενείων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί

Για τους λόγους που παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και την έκαναν να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία μίλησε η Εύη Χριστοφιλοπούλου στον ΣΚΑΪ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ίδια, παραιτήθηκε χωρίς καυγάδες από το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι «η εποχή των μπλε και των πράσινων καφενείων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Βλέπουμε και στο εξωτερικό μια σύγκλιση των κομμάτων προς το κέντρο», ανέφερε η κυρία Χριστοφιλοπούλου τονίζοντας πως στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να σκεφτούν «γιατί πολλοί και πολλές είχαμε αποστασιοποιηθεί και αποστασιοποιούμαστε και όλο περισσότεροι πλαισιώνουμε τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη που αυτή την στιγμή εκπροσωπούν το προοδευτικό κέντρο». Παράλληλα, ανέφερε ότι «το κόμμα ήταν περιχαρακωμένο σε κάποιες λογικές της καταγγελτικής αντιπολίτευσης του “όχι σε όλα” ενώ δεν θα έπρεπε και έβλεπα ότι υπήρχαν πολλές φωνές σύμπραξης με το ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με την κυρία Χριστοφιλοπούλου για τη ΝΔ «σε μια πολυσυλλεκτική παράταξη έχει χώρο για πολιτικούς όπως εγώ» υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει και η φιλελεύθερη πλευρά στη ΝΔ υπάρχει και το κέντρο.

Ερωτηθείσα για το αν είναι εναντίον μιας συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων ανέφερε ότι δεν θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική δύναμη «τον θεωρώ λαϊκίστική δύναμη. Έχει ευθύνη πως πολιτεύτηκε τότε στις πλατείες των αγανακτισμένων» τόνισε χαρακτηριστικά. «Έγιναν προσπάθειες στο ΣΥΡΙΖΑ να φύγει από τον λαϊκισμό αλλά δεν το κατάφερε και ο κόσμος το κατάλαβε. Αυτή ήταν μία από τις κόκκινες γραμμές».

Σχετικά με τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια η κυρία Χριστοφιλοπούλου δήλωσε πως «υπάρχουν ευθύνες και στην πολιτεία και στους πρυτάνεις. Δεν πρέπει να αφήσουν τις μειοψηφίες να βιογραφούν και εξήγησε πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να διεξαχθούν οι εξετάσεις όπως εξ’ αποστάσεως. Για το ζήτημα της Τεχνητής Νοημοσύνης και κατά πόσα μπορεί να επηρεάσει τις εξετάσεις η κυρία Χριστοφιλοπούλου είπε ότι είναι πονοκέφαλος ωστόσο όπως είπε υπάρχουν αντίμετρα για να ελεγχθεί.

«Υπάρχουν τα ανοιχτά βιβλία και τα σύνθετα θέματα, υπάρχει και η προφορική μέσα από την κάμερα. Εκεί δεν υπάρχει ΑΙ,» κατέληξε.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular