Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗ«Είναι ο Economist μέρος της συνωμοσίας υπέρ της Ελλάδας;» -«Καρφί» Χατζηδάκη στην...

«Είναι ο Economist μέρος της συνωμοσίας υπέρ της Ελλάδας;» -«Καρφί» Χατζηδάκη στην αντιπολίτευση

«Η ανάλυση έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την καταστροφολογία και τον μηδενισμό σύσσωμης της αντιπολίτευσης» έγραψε ο Κωστής Χατζηδάκης. 

«Δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστες τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, που δεν βρήκαν τίποτα καλό. Ποτέ δεν είπαμε ότι όλα είναι τέλεια στην χώρα. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα του 2023 βρίσκεται σε καλύτερη θέση από την Ελλάδα του 2019» είπε χθες από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγη ώρα προτού δει να ψηφίζεται ο Προϋπολογισμός 2024.

Μια φράση – απάντηση του Πρωθυπουργού στην αντιπολίτευση που έκανε λόγο για έναν προϋπολογισμό που κλείνει το μάτι στο κεφάλαιο και είναι αντιλαϊκός. Και σήμερα ήταν η σειρά του Κωστή Χατζηδάκη να περάσει στην αντεπίθεση, με μια ανάρτηση – «καρφί» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έχοντας τίτλο «Είναι άραγε και ο Economist μέρος της διεθνούς συνωμοσίας υπέρ της Ελλάδας;», ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανέφερε «η ανάλυση αυτή έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την καταστροφολογία και τον μηδενισμό σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή».

Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή του:

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την ψήφιση του Προϋπολογισμού και o Economist δημοσίευσε ανάλυση που κατατάσσει την Ελλάδα στην κορυφή της λίστας 35 χωρών με την καλύτερη επίδοση στην Οικονομία για το 2023. Και αυτό συνέβη μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά! Ο Economist αναγνωρίζει τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και την σημαντική πρόοδο σε βασικούς οικονομικούς δείκτες όπως η αύξηση του ΑΕΠ, η μείωση της ανεργίας, ο πληθωρισμός κλπ. Η ανάλυση αυτή, μάλιστα, έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την καταστροφολογία και τον μηδενισμό σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή. Σε μια συζήτηση, που όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν βρήκαν τίποτα καλό να πουν για όσα έχουμε πετύχει ως κοινωνία τα τελευταία χρόνια στο οικονομικό πεδίο.

Δεν είναι όμως μόνο ο Economist που αναγνωρίζει τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει. Είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι ο ΟΟΣΑ, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι συνάδελφοι μου στο Eurogroup και το ECOFIN. Είναι όμως πρωτίστως οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες που έδωσαν για δεύτερη φορά ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και που βλέπουν τα εισοδήματά τους να αυξάνονται, όπως αποτυπώνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στη σημαντική ενίσχυση των αποταμιεύσεων, στην ιδιωτική κατανάλωση και στην αύξηση των μισθών τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Τι συνέβη άραγε; Όλοι οι παραπάνω συμμετέχουν σε μια διεθνή συνωμοσία υπέρ της Κυβέρνησης και εναντίον της αντιπολίτευσης; Ή μήπως εμείς στην Κυβέρνηση έχουμε καταφέρει να εξαπατήσουμε τους πάντες, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ; Φυσικά δεν ισχυριστήκαμε ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα του τόπου, όμως την ίδια στιγμή θα πρέπει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αντιληφθούν ότι δεν αρκεί η τυφλή άρνηση της πραγματικότητας για να ανέβουν τα ποσοστά τους στις δημοσκοπήσεις. Και πως όταν υπάρχει πρόοδος καλό είναι να αναγνωρίζεται, διότι είναι πρωτίστως κατάκτηση της ίδιας της Ελλάδας. Εμείς θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Θα επιτελούμε το πατριωτικό μας καθήκον προκειμένου η ελληνική Οικονομία να ανέβει ακόμα πιο ψηλά! Και αφήνουμε την αντιπολίτευση με τον τοξικό πολιτικό της λόγο να ακολουθεί τη δική της πορεία, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε απομόνωση από την κοινωνία.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular