Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔημήτρης Λιντζέρης: Ο άνθρωπος που θα αλλάξει πολλά σε Νίκαια - Ρέντη...

Δημήτρης Λιντζέρης: Ο άνθρωπος που θα αλλάξει πολλά σε Νίκαια – Ρέντη ως δήμαρχος

Δημήτρης Λιντζέρης: Θέλει να προσφέρει στον τόπο του και αυτό το αντιλαμβάνονται οι δημότες – Στην ομιλία του συγκεντρώθηκαν πάνω από 1500 άτομα

Θεωρείται το φαβορί για τις επερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου για τη δημαρχεία των περιοχών Νίκαιας – Ρέντη. Ο Δημήτρης Λιντζέρης, γνωρίζει πολύ καλά να ηγείται, αφού υπήρξε για 12 χρόνια βουλευτής αλλά και πρόεδρος του ΕΟΦ.

Είναι, ίσως, ο πιο αναγνωρίσιμος κάτοικος των περιοχών και δεν εγκατέλειψε ποτέ την γεννέτηρά του  Αγαπάει την πόλη που γεννήθηκε και θέλει να κάνει σπουδαία πράγματα.

Και θα τα κάνει. Γιατί έχει τη θέληση αλλά και την εμπειρία για να το πετύχει.

Η Νίκαια και ο Άγιος Ιωάννης Ρέντη μίλησαν. Η παρουσία του κόσμου που κατέκλυσε την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου το Κηποθέατρο της Νίκαιας ήταν πραγματικά συγκλονιστική:

Ποιος είναι όμως ο σπουδαίος γυναικολόγος Δημήτρης Λιντζέρης;

Γεννήθηκε στη Νίκαια στις 17 Οκτωβρίου 1955. Ο πατέρας του είναι Λάκωνας και η μητέρα του Μικρασιάτισσα. Είναι παντρεμένος με την οφθαλμίατρο Εύη Ντίνου, με την οποία έχουν μια κόρη πτυχιούχο Ιατρικής.

Ιατρική Επιστήμη

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ειδικεύτηκε στη Μαιευτική και Γυναικολογία στα Νοσοκομεία «Μεταξά» και «Έλενα». Άσκησε την ιατρική στη Νίκαια και στα πιο γνωστά μαιευτήρια της Αττικής. Το 1987 ενεκρίθη σε Διδάκτωρα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έλαβε μέρος σε πολλές επιστημονικές εκδηλώσεις και συνέδρια, έκανε δεκάδες ομιλίες και σεμινάρια σε θέματα υγιεινής, πρόληψης, καταπολέμησης των ναρκωτικών σε συλλόγους και σχολεία κ.ά., ενώ άρθρα του δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά.

Δημήτρης Λιντζέρης: Ο άνθρωπος που θα αλλάξει πολλά σε Νίκαια – Ρέντη ως δήμαρχος

Κοινωνία

Ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) στις 15 Ιανουαρίου 2014. Στη διάρκεια της θητείας του πήρε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη θεμελίωση μιας φαρμακευτικής πολιτικής, που θα εξασφαλίζει επάρκεια των φαρμάκων σε τιμή προσιτή στον ασθενή και πρόσβαση σε νέες καινοτόμες θεραπείες. Κατάφερε να συγκρατήσει μεγάλο αριθμό φαρμάκων στα αποζημιούμενα όταν ετέθη το θέμα μεγάλος αριθμός φαρμάκων να φύγει από τη λίστα των αποζημιούμενων. Πήρε πρωτοβουλία για την ανάπτυξη των φαρμάκων φυτικής προέλευσης στην Ελλάδα, καθώς και την καθιέρωση της Ελλάδας σε ιατρικό συνεδριακό προορισμό. Παραιτήθηκε για να είναι υποψήφιος στη Β’ Πειραιά. Για ένα χρόνο διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Υπήρξε μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Διατέλεσε πρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου Νίκαιας και αντιπρόεδρος του «Άρη Νίκαιας», το 1987. Επίσης ήταν πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων Γυμνασίου Νίκαιας.

Δείτε όσα είπε ο Γιώργος Αυτιάς για τον Δημήτρη Λιντζέρη που τον είχε καλεσμένο:

Πολιτική

Βουλευτής εκλέγεται για πρώτη φορά το 2000 στη Β’ Πειραιά. Επανεκλέγεται διαδοχικά το 2004, το 2007, το 2009 και το 2012.

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας εξελέγην Κοσμήτορας της Βουλής, Πρόεδρος των Επιτροπών Οικονομικών και Εξέτασης του Σωφρονιστικού Συστήματος και των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων, αντιπρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την καταπολέμηση του φαινομένου Ντόπινγκ στον Αθλητισμό, Γραμματέας της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Εκλέχτηκε μέλος του Προεδρείου της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ., εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Πολιτισμού – Αθλητισμού και επικεφαλής της Επιτροπής του Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας. Συμμετείχε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Υποεπιτροπή για τη μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών καθώς και στην επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Ανέπτυξε πολιτική δράση ως μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων, Καλλιτεχνών, Συνδικαλιστικού ΠΑΣΟΚ, της Επιτροπής Διαφώτισης και επί χρόνια μέλος της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ της Β’ Πειραιά, της οποίας διατέλεσε και γραμματέας.

Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα. Στο ΠΑΣΟΚ εντάχθηκε το 1974. Εκλέγεται το 1976 γραμματέας της σπουδάζουσας νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Ιατρικής και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής, ενώ μέχρι το 1979 μετείχε σε όλα τα μεταδικτατορικά συνέδρια της ΕΦΕΕ.

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular