Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΧαίνουσα πληγή για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα –...

Χαίνουσα πληγή για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα – Ποιοι θα σηκώσουν ανάστημα

 Η αριθμητική των «όχι» και της αποχής στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Οι διαφωνούντες σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Βαθιά χαίνουσα πληγή στα τρία μεγαλύτερα κοινοβουλευτικά κόμματα επιφέρει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Από τη ΝΔ περισσότεροι από 50 βουλευτές φέρονται να απέχουν ή να καταψηφίζουν το νομοσχέδιο. Ωστόσο, οι προβολείς θα πέσουν στα μέλη της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, μόνο δύο υφυπουργοί θα απέχουν (η υφυπουργός Οικογένειας κ. Κεφάλα και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κελέτσης). Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της κυβέρνησης στα μέλη της κυβέρνησης που θα σηκώσουν ανάστημα και θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Τον τόνο έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ζήτησε ψήφο κατά συνείδηση, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα ελληνοτουρκικά.

Επίσης, βαρύ είναι το κόστος και για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, στον ΣΥΡΙΖΑ που εγγενώς τάσσεται υπέρ του νομοσχεδίου, αποτελεί έκπληξη ότι θα απέχουν δύο-τρεις βουλευτές. Μάλιστα, ο ένας εκ των βουλευτών που έχει δηλώσει ότι θα απέχει είναι ο συντονιτής τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, Παύλος Πολάκης, ο οποίος θα ξηλωθεί από τη θέση του στο κόμμα. Επίσης, από τη θέση του τομεάρχη Μετανάστευσης αναμένεται να ξηλωθεί και η κ. Κασσιμάτη.

Συνάμα σαν σπαθί κόβει το ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Σχεδόν το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ φέρεται να καταψηφίζε το νομοσχέδιο.

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular