Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜπαράζ τηλεδιασκέψεων του Γεραπετρίτη με πρέσβεις μας σε όλο τον κόσμο

Μπαράζ τηλεδιασκέψεων του Γεραπετρίτη με πρέσβεις μας σε όλο τον κόσμο

Σειρά τηλεδιασκέψεων είχε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης με πρέσβεις της Ελλάδας ανά τον κόσμο.

Ο κύριος Γεραπετρίτης απευθύνθηκε καταρχάς στους πρέσβης της Ελλάδας στην περιοχή Ασίας- Ειρηνικού ενώ στη συνέχεια είχε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών μας αρχών στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια.

Ο Υπουργός Εξωτερικών έθεσε στους επικεφαλής των Αρχών τις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της οικονομικής εξωστρέφειας και της εντατικής δραστηριοποίησης στην οικονομική διπλωματία, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία της έγκαιρης ενημέρωσης σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών των Ελλήνων του εξωτερικού για τη συμμετοχή των ομογενών μέσω της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές.

Στο πλαίσιο της μέριμνας για τους απόδημους Έλληνες και τους ομογενείς αλλά και της νέας στρατηγικής για την ομογένεια ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η εξυπηρέτησή των ομογενών μέσω των προξενικών μας Αρχών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, υπογραμμίζοντας τη συμβολή των νέων ψηφιακών εργαλείων που εξασφάλισε η ελληνική Πολιτεία για το σκοπό αυτό, όπως είναι για παράδειγμα ο νέος πολύγλωσσος ψηφιακός βοηθός που παρουσιάστηκε χθες στο Υπουργείο Εξωτερικών από τους υπουργούς Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός ζήτησε από τους επικεφαλής των ελληνικών Αρχών εισηγήσεις για τις περιοχές αρμοδιότητας τους αλλά και προτάσεις επίλυσης ζητημάτων που έχουν επισημανθεί.

Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε τη σημασία ανάδειξης της Διεθνούς Διάσκεψης Our Ocean που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα τον Απρίλιο και αφετέρου της υποψηφιότητας της χώρας μας για τη θέση μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη διετία 2025-26.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular