Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑντάρτικο Πολάκη στον Κασσελάκη για τα ομόφυλα – Οι φθηνές δικαιολογίες και...

Αντάρτικο Πολάκη στον Κασσελάκη για τα ομόφυλα – Οι φθηνές δικαιολογίες και οι κυρώσεις που έρχονται

Αναβρασμός επικρατεί στην Κουμουνδούρου μετά την απόφασή του Παύλου Πολάκη να απέχει από την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο βουλευτής από την Κρήτη παραβιάζει την κομματική γραμμή αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αφού όπως ενημέρωσε ο ίδιος, θα απέχει από την ψηφοφορία.

Μπορεί ο βουλευτής από την Κρήτη να προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, προχωρώντας σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ότι έχει επαγγελματική υποχρέωση -αυτή της εγχείρισης ενός φίλου του- ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως ο ίδιος δεν θέλει να λάβει το προσωπικό κόστος της συμμετοχής στην ψηφοφορία.

Άλλωστε, ο αψύς Κρητικής είχε δείξει τη βούλησή του για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα, αφού είχε δηλώσει ότι «δεν μπορεί να το πείσει τους ψηφοφόρους στα βουνά».

Σημειώνεται ότι χθες, ο ίδιος δεν παρευρέθηκε ούτε στην πολιτική γραμματεία, με τα σενάρια για τη στάση που θα κρατήσει στη Βουλή, να παίρνουν και να δίνουν.

Πριν λίγη ώρα πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε όλους τους βουλευτές να δώσουν ένα «ναι υπερηφάνειας» στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Το ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι… τι θα κάνει τελικά ο Στέφανος Κασσελάκης, με τον Παύλο Πολάκη; Θέμα διαγραφής δεν υφίσταται, ωστόσο έχει προαναγγείλει κυρώσεις για όσους δεν ψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιο πιθανό είναι ο Κασσελάκης να «ξηλώσει» από συντονιστή τομεαρχών τον αψύ Κρητικό τιμωρώντας τον για το ότι δεν ακολούθησε τη γραμμή του κόμματος…

Ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ για αποχές

Την ίδια ώρα, ανησυχία έχει προκληθεί στην Κουμουνδούρου, λίγες ώρες πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι εν τέλει θα υπάρξουν βουλευτές που θα διαφοροποιηθούν από τη γραμμή του κόμματος, πάρα την επαναφορά της κομματικής πειθαρχίας από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, απάντησε στον Γιάννη Ραγκούση ότι θα υπάρξουν κυρώσεις σε βάρος των βουλευτών που δεν θα δώσουν θετική ψήφο. Προφανώς και δεν σκοπεύει να τους διαγράψει, αλλά να τους καθαιρέσει από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν, αν είναι, πχ, τομεάρχες.

Πάντως, είναι προφανές ότι τόσο η ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση όσο και η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη, είχαν ως στόχο δύο πρόσωπα. Τον Παύλο Πολάκη και τη Νίνα Κασιμάτη, καθώς είναι οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν πως ότι που «ναι» – αν και η πειραιώτισσα βουλευτής μπορεί και να ψηφίσει επί της αρχής, διαφοροποιούμενη επί ορισμένων άρθρων.

Πέραν, όμως, των δύο συγκεκριμένων προσώπων, στην αξιωματική αντιπολίτευση ανησυχούν για την πιθανότητα να υπάρξουν και κάποιες ακόμα απώλειες και από άλλους βουλευτές που θα απόσχουν της ψηφοφορίας – ακόμα και αν στείλουν επιστολή, μέσω τις οποίας δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν θετικά αν ήταν παρόντες.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που υπάρχει στην ηγεσία της Κουμουνδούρου για τη στάση των βουλευτών της, είναι το sms που έστειλε το πρωί της Πέμπτης, ο Στέφανος Κασσελάκης, μέσω του οποίου τους καλεί να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο. «Σας καλώ σήμερα στη Βουλή να πείτε ένα δυνατό «ναι» περηφάνιας, αξιοπρέπειας, συμπερίληψης. Αν όχι ο ΣΥΡΙΖΑ των δικαιωμάτων, τότε ποιος;», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα.

AdvertisementEnd of ad break in 11 s

Αν πάντως υπάρξουν απουσίες, τότε το προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο κοινό, θα υποστεί σημαντικό πλήγμα.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular