Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑνδρουλάκης: Αρνητική εξέλιξη η έγκριση του προγράμματος των F16 στην Τουρκία

Ανδρουλάκης: Αρνητική εξέλιξη η έγκριση του προγράμματος των F16 στην Τουρκία

Ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε την απόφαση των ΗΠΑ για τα F-16 εκφράζοντας τις ανησυχίες για την συνεχιζόμενη τακτική του Τ. Ερντογάν

«Το ΠΑΣΟΚ μένει σταθερά προσηλωμένο στην προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά το πρόβλημα με τους μόνιμους παράνομους εποικισμούς, που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Θεωρούμε ότι είναι μία απαράδεκτη κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ν. Ανδρουλάκης, κατά την συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή με τον δήμαρχο της κατεχόμενης Μόρφου, Βίκτωρα Χατζηαβραάμ,.

Ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε την απόφαση των ΗΠΑ για τα F-16 εκφράζοντας τις ανησυχίες για την συνεχιζόμενη τακτική του Τ. Ερντογάν

«Πιστεύω ότι η νεότερη εξέλιξη με την έγκριση του νέου εξοπλιστικού προγράμματος των F16 από την πλευρά των ΗΠΑ προς την Τουρκία είναι μια βαθιά αρνητική εξέλιξη. Διότι επιτρέπει στον κ. Ερντογάν να συνεχίσει τις ίδιες αποσταθεροποιητικές πρακτικές» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής .

«Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό σας. Θεωρούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες ώστε επιτέλους αυτό το τεράστιο εθνικό ζήτημα που αφορά την ευρύτερη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, να βρει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηαβραάμ περιέγραψε μεταξύ άλλων ότι «το status quo που υπήρχε, δεν είναι το ίδιο με το σημερινό. Κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Όπως έχετε πει, οι έποικοι που άρχισαν να παντρεύονται Τουρκοκύπριες, θέλουν να αποκτήσουν κυπριακή υπηκοότητα. ‘Αρα τα προβλήματα συνεχίζονται. Πέραν του γεγονότος ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού ως προς το περιουσιακό. Μας ζητείται ουσιαστικά να δεχθούμε ότι ο χρήστης λόγω πιθανής επένδυσης σε έναν χώρο, θα τον δικαιούται περισσότερο απ’ ό,τι ο μόνιμος ιδιοκτήτης. ‘Αρα, υπάρχουν τεράστια προβλήματα μέχρι να φτάσουμε επιτέλους σε μια λύση στη βάση των συμφωνημένων στο πλαίσιο του ΟΗΕ».

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular