Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΑυτά είναι τα πιο γρήγορα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτά είναι τα πιο γρήγορα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Τα πιο γρήγορα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. αποτελούν σημαντικό μέρος του στόλου της, αφού η ταχύτητα είναι κρίσιμη για την αποτελεσματική λειτουργία στους δημόσιους δρόμους.

Τα πληρώματα των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας δεν βασίζονται μόνο στο φάρο και τη σειρήνα που φέρουν τα οχήματά τους για να φτάσουν γρήγορα σε ένα σημείο που απαιτεί την άμεση επέμβασή τους. Κάποιες φορές η… «φυσική» ταχύτητα αλλά και η αυτοπεποίθηση που προσφέρει ένα περιπολικό στον οδηγό του μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έγκαιρη επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτός είναι και ο λόγος που τα ισχυρότερα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας διαδραματίζουν έναν ξεχωριστό ρόλο στην προσπάθεια της τήρησης του Νόμου και της Τάξης, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα που τους δίνουν οι πληθωρικές τεχνικές προδιαγραφές τους.

Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα κορυφαία περιπολικά που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους σήμερα, κάνοντας πιο εύκολο το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και πιο δύσκολη τη ζωή εκείνων που επιχειρούν να ερμηνεύσουν με τον δικό τους τρόπο το γράμμα του Νόμου.

Τα περιπολικά της BOAK

Τρία από τα ικανότερα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας ανήκουν στο δυναμικό της μονάδας που είναι επιφορτισμένη με την επιτήρηση του Βορείου Οδικού Άξονα της Κρήτης.

Πρόκειται για την πετρελαιοκίνητη BMW 535d των 272 ίππων αλλά και δύο ακόμα πετρελαιοκίνητες Mercedes-Benz E-Class. H πρώτη, με την κωδική ονομασία E 280 CDI, εφοδιάζεται με έναν εξακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 177 ίππων, ενώ η δεύτερη φέρει ένα οκτακύλινδρο σύνολο απόδοσης 314 ίππων.

Στη διάθεση της Διεύθυνσης Τροχαίας του ΒΟΑΚ βρίσκονται κι άλλα υψηλών επιδόσεων τετράτροχα, τα οποία ωστόσο δεν φέρουν τα διακριτικά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Mazda CX-7

Οι 260 ίπποι ενός υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα 2,3 λίτρων αποτελεί τo συγκριτικό πλεονέκτημα του Mazda CX-7, το οποίο εξακολουθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ελληνική Αστυνομία, αποτελώντας μάλιστα ένα από τα ικανότερα SUV τα οποία διαθέτει στην γκάμα της.

To Mazda CX-7 θα το συναντήσετε στους δρόμους με τα χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και χωρίς διακριτικά, ως συνοδευτικό όχημα, αξιοποιώντας όχι μόνον την ισχύ του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα των 2,2 λίτρων αλλά και το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης.

Mazda 3

To CX-7 δεν αποτελεί το μοναδικό Mazda που «υπηρετεί» τη δεδομένη χρονική περίοδο στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς πρόσφατα στις δυνάμεις της εντάχθηκε και το νέο Mazda 3, εξοπλισμένο με τον δίλιτρο κινητήρα βενζίνης τεχνολογία Skyactive X.

To τετρακύλινδρο σύνολο αποδίδει 180 ίππους και 220 Nm ροπής, χαρίζοντας αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες στο μικρομεσαίων διαστάσεων ιαπωνικό hatchback.

Στο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα στην Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων έχουν ενταχθεί 32 Mazda 3, εκ των οποίων τα 26 διαθέτουν υπηρεσιακό χρωματισμό.

Mazda 6

Η τρίτη πρόταση της Mazda που εντάσσεται στο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας είναι μια κλασική μπερλίνα. Ο λόγος για το νέο Mazda 6, το οποίο στην έκδοση diesel των 2,2 λίτρων και απόδοση 184 ίππων, διεκδικούν μια θέση ανάμεσα στα ισχυρότερα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Με όπλο τους την αποδοτικότητα του τετρακύλινδρου πετρελαιοκινητήρα, έχουν αναλάβει από τον Μάρτιο του 2020 την επιτήρηση του οδικού άξονα που συνδέει την Αθήνα με την Θεσσαλονίκη.

Volkswagen ID.4

Η τρίτη πρόταση της Mazda που εντάσσεται στο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας είναι μια κλασική μπερλίνα. Ο λόγος για το νέο Mazda 6, το οποίο στην έκδοση diesel των 2,2 λίτρων και απόδοση 184 ίππων, διεκδικούν μια θέση ανάμεσα στα ισχυρότερα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Με όπλο τους την αποδοτικότητα του τετρακύλινδρου πετρελαιοκινητήρα, έχουν αναλάβει από τον Μάρτιο του 2020 την επιτήρηση του οδικού άξονα που συνδέει την Αθήνα με την Θεσσαλονίκη.

Volkswagen ID.4

Μια ξεχωριστή προσθήκη στις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Volkswagen ID.4, το οποίο ταξίδεψε έως την Αστυπάλαια στο πλαίσιο του εξηλεκτρισμού του αιγαιοπελαγίτικου νησιού.

Εξοπλισμένο με δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 204 ίππων, το ηλεκτροκίνητο crossover της Volkswagen έχει την ικανότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 8,5 δευτερόλεπτα, με την αυτονομία του να αγγίζει τα 522 χιλιόμετρα.

Nissan Navara

Το Nissan Navara μπορεί να μην διακρίνεται για τις επιδόσεις του, ωστόσο, ξεχωρίζει ανάμεσα στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς συνδυάζει τους 163 ίππους του κινητήρα diesel των 2,2 λίτρων με τις εκτεταμένες εκτός δρόμου δυνατότητες αλλά και την αποδεδειγμένη αντοχή στον χρόνο.

Η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει αυτή τη στιγμή στο δυναμικό της 53 Nissan Navara, τα οποία μάλιστα τροποποιήθηκαν αναλόγως ώστε να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της νέας αποστολής τους.

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular