Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ«Ζωντανεύουν» τα ιστορικά αρχεία της ΓΣΕΕ

«Ζωντανεύουν» τα ιστορικά αρχεία της ΓΣΕΕ

Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε πριν 3,5 χρόνια, στελεχώθηκε από αξιόλογους επιστήμονες, οι οποίοι σήμερα παρουσίασαν τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα

Στην αξιοποίηση των ιστορικών αλλά και νεότερων αρχείων της, προχωρά η ΓΣΕΕ, ώστε να προβληθεί το έργο και η πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα, όπως παρουσιάστηκε σε ημερίδα με θέμα τη συγκρότηση, προβολή και αξιοποίηση των ιστορικών και σύγχρονων αρχείων της Συνομοσπονδίας.

Η ημερίδα, έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης έργου από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και αφορά στη διάσωση, τη συγκρότηση, την ανάδειξη, την αξιοποίηση και την ψηφιοποίηση των ιστορικών αλλά και σύγχρονων αρχείων των συνδικάτων.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο τόνισε χαρακτηριστικά ότι “στόχος της δράσης αυτής είναι η αξιοποίηση από τα ίδια τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, την επιστημονική κοινότητα, τους ερευνητές και τις συλλογικότητες, των παλαιότερων αλλά και των σύγχρονων αρχείων της καθημερινής δράσης των συνδικάτων. Η ιστορία της ΓΣΕΕ και των συνδικάτων πρόσθεσε πρέπει να γίνει γνωστή στους νέους και στον κάθε πολίτη”.

Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε πριν 3,5 χρόνια, στελεχώθηκε από αξιόλογους επιστήμονες, οι οποίοι σήμερα παρουσίασαν τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα. “H συγκεκριμένη προσπάθεια, δεν έχει στόχο μόνο την ανάδειξη των ιστορικών αρχείων αλλά και των σύγχρονων, γιατί η δράση του σήμερα γίνεται η ιστορία του αύριο”. Αυτό επεσήμανε από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Χρήστος Γούλας. Ο κύριος Γούλας τόνισε επίσης ότι το αρχείο δεν αποτελεί μόνο θεσμική μνήμη αλλά ζωντανό, ενεργό, ιστορικό και σύγχρονο τεκμηριωτικό υλικό.

Βάση στήριξης για το συγκεκριμένο έργο, ήταν το αρχείο ιστορίας συνδικάτων ΑΡΙΣΤΟΣ της ΓΣΕΕ, το οποίο δημιουργήθηκε το 1996 και τροφοδότησε το έργο με το αρχειακό του υλικό.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular