Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΤρομοκρατία με σφαίρες και συνθήματα στα τουρκικά στη Θράκη

Τρομοκρατία με σφαίρες και συνθήματα στα τουρκικά στη Θράκη

Ατμόσφαιρα έντασης καλλιεργεί η Άγκυρα, μια εβδομάδα πριν από τις δημοτικές εκλογές

Τα συνθήματα που έγραψαν στο τέμενος του χωριού Πίλιμα Ξάνθης ήταν εύγλωττα: «Θάνατος σε όλους σας», «Πλέον ζωή για σένα δεν υπάρχει», «Μην τυχόν μπείτε στο τζαμί».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία, τα συνθήματα αυτά στρέφονταν κατά των θρησκευτικών λειτουργών της μουσουλμανικής μειονότητας, του μούφτη, του μουεζίνη και της επιτροπής διαχειρίσεως βακουφίων. Και δεν ήταν μόνο τα συνθήματα.

Τέσσερα φυσίγγια βρέθηκαν κολλημένα με μονωτική ταινία στην είσοδο του τεμένους, με προφανή πρόθεση να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στις απειλές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία, χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της μουφτείας, η οποία μιλά για παρέμβαση ξένης δύναμης, για παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας των μουσουλμάνων της Θράκης.

Το υπουργείο Παιδείας, πάντως, καταδίκασε τη βεβήλωση του τεμένους. Ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιώργος Καλαντζής, ανέφερε: «Πρόκειται για πρωτόγνωρη πράξη, απολύτως καταδικαστέα και ξένη με τη Θράκη και τους Θρακιώτες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Είναι βέβαιο ότι η Αστυνομία, όπως και στο παρελθόν, θα πράξει το καθήκον της και θα ανακαλύψει τον δράστη».

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular