Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣτο «κόκκινο» Κηφισός και Λεωφόρος Αθηνών

Στο «κόκκινο» Κηφισός και Λεωφόρος Αθηνών

Κίνηση στους δρόμους: Με καθυστερήσεις η κυκλοφορία των οχημάτων το πρωί της Δευτέρας με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε αρκετές κεντρικές αρτηρίες.

Μποτιλιάρισμα υπάρχει στην άνοδο της Κηφισού, ενώ συμφόρηση παρατηρείται τόσο στην κάθοδο της Κηφισίας όσο και στην Κατεχάκη.

Αργά κινούνται τα οχήματα και στη Λεωφόρο Αθηνών. Αυξημένη είναι η κίνηση και στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε live την κίνηση στους δρόμους ΕΔΩ

Κίνηση στους δρόμους: Γερανοί και μοτοσικλετιστές της τροχαίας από σήμερα στον Κηφισό – Τι ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου

Την έναρξη δύο παρεμβάσεων στον Κηφισό προκειμένου να αντιμετωπιστεί σε έναν βαθμό το καθημερινό πρόβλημα με την αυξημένη κίνηση στη λεωφόρο που αποτελεί μια από τις βασικές οδικές αρτηρίες εισόδου και εμπορικής λειτουργίας της Αττικής ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Το πρώτο μέτρο είναι η μόνιμη εγκατάσταση σε δύο σημεία επί της λεωφόρου Κηφισού γερανοφόρων της τροχαίας για να παρεμβαίνουν άμεσα σε περιστατικά ακινητοποιήσεων από βλάβες ή από ατυχήματα με υλικές ζημιές και να απομακρύνουν στην άκρη τα οχήματα.

Το δεύτερο προβλέπει ότι μοτοσικλετιστές της τροχαίας θα ανεβοκαταβείνουν τον Κηφισό για εγκαιρότερη πληροφορόρηση και παρεμβάσεις όπου απαιτείται

Όπως εξήγησε ο κ. Οικονόμου τα μέτρα αποφασίστηκαν μετά από «συζητήσεις με αξιωματικούς της τροχαίας όπου διαπιστώθηκε ότι μια από τις βασικές αιτίες της αυξημένης κίνησης είναι οι βλάβες/ακινητοποιήσεις οχημάτων και τα τροχαία με υλικές ζημιές που προκαλούν διακοπή σε μια ή περισσότερες λωρίδες κυκλοφορίας»

«Μικραίνουμε τους χρόνους απόκρισης και φιλοδοξούμε ότι θα συμβάλουμε στην αποσυμφόρηση του Κηφισού και την γρηγορότερη ροή των οχημάτων. Αυτό που γίνεται από σήμερα είναι ένα ακόμα βήμα σε ένα σχέδιο για περιορισμό ταλαιπωρίας στην Αθήνα. Δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε όπως για παράδειγμα με το διπλοπαρκάρισμα» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular