Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠοια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα

Κακοκαιρία Elias: Οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Βόρειας Εύβοιας έζησαν μία εφιαλτική νύχτα (27η προς 28η Σεπτεμβρίου), με το «112» να ηχεί συνεχώς. Η στάθμη των υδάτων σε πολλές περιοχές έχει ξεπεράσει τα όρια συναγερμού, με αποτέλεσμα ολόκληρες εκτάσεις να έχουν πλημμυρίσει.

Κακοκαιρία Elias: Βιβλική καταστροφή στον Βόλο – Τραγική η κατάσταση σε Εύβοια, Μαγνησία και Φθιώτιδα – Μήνυμα του 112 σε Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο, Γούβες, Αχίλλειο [βίντεο]

Ως αποτέλεσμα αυτού του σφοδρού «χτυπήματος» της κακοκαιρίας Elias, τα σχολεία σε ορισμένες περιοχές της χώρας θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου.

Κακοκαιρία Elias: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

Κακοκαιρία Elias: Η λίστα με τα κλειστά σχολεία

Καρδίτσα

Στην Καρδίτσα, τα σχολεία θα είναι κλειστά σήμερα και αύριο (29/09), λόγω της κακοκαιρίας Elias. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου αποφάσισε την αναστολή της έναρξης των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, για την ασφάλεια των μαθητών και πολιτών.

Εύβοια

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Πέμπτη (28.09.23) όλα τα σχολεία του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας στην Εύβοια, ενόσω η κακοκαιρία Elias «σφυροκοπά» την περιοχή. Ακόμη, εξαιτίας της συνέχισης των ακραίων καιρικών φαινομένων, σήμερα δε θα λειτουργήσουν οι εκπαιδευτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στα διοικητικά όρια του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, με απόφαση του Δημάρχου.

Βόλος

Με απόφαση του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ανακοινώθηκε ότι σήμερα και αύριο, τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλημάτων από την κακοκαιρία Elias.

Μαγνησία: Αλμυρός – Νότιο Πήλιο – Ζαγορά – Σκιάθος

Τα σχολεία του Δήμου Αλμυρού θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα, σύμφωμα με τις οδηγίες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και βάσει απόφασης του Δημάρχου.

Με απόφαση του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου, ανακοινώνεται η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, σήμερα και αύριο. Κλειστά και σήμερα, θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου – Σκιάθου.

Αμπέλια Τρικάλων

Το Γυμνάσιο Αμπελιών θα παραμείνει κλειστό σήμερα και τα μαθήματα θα διεξαχθούν μέσω τηλεκπαίδευσης. Οι μαθητές της Χρυσομηλιάς, που δεν μπορούν να μετακινηθούν στα σχολεία της Καλαμπάκας, θα παρακολουθήσουν επίσης μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Λάρισα

Λόγω των νέων έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν και την επαρχία Φαρσάλων τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο Δήμαρχος Φαρσάλων, Μάκης Εσκίογλου, αποφάσισε τη συνέχιση της διακοπής λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φαρσάλων, για σήμερα, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου. Κλειστά, με απόφαση του Δημάρχου, Αθανάσιου Νασιακόπουλου, θα παραμείνουν όλα τα σχολεία και στον Δήμο Κιλελέρ.

Ο Δήμος Αγιάς βάσει απόφασης του Δημάρχου Αγιάς, ανακοίνωσε το κλείσιμο του Παιδικού Σταθμού και των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για σήμερα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή, με αποτέλεσμα αδυναμίας μετακίνησης των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Ποια σχολεία ανοίγουν σήμερα, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα οι σχολικές μονάδες στον Δήμο Λαρισαίων, όπως τονίσθηκε σε επίσημη ανακοίνωση. Για όσα σχολεία έχει κριθεί απαραίτητη η μετεγκατάστασή τους, ισχύουν οι προηγούμενες ανακοινώσεις.

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι σήμερα (28/09) τα σχολεία θα ανοίξουν για την κανονική και επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μετά το πέρας της κατάστασης ετοιμότητας στην οποία βρέθηκε ο Δήμος για το προηγούμενο τριήμερο, τα σχολεία ανοίγουν για να υποδεχθούν μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικούς.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, επιβεβαίωσε ότι σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα για την εξέλιξη του καιρού, δεν προβλέπονται ακραία φαινόμενα σήμερα το πρωί (28/09), ώστε να υπάρχει ανησυχία για την ασφαλή μετακίνηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, επομένως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, μιλώντας στο lamiareport.gr.

 

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular