Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠεριφέρεια Αττικής: Καθαρίζονται όλα τα ρέματα, με έμφαση στις περιοχές υψηλής επικινδύνοτητας

Περιφέρεια Αττικής: Καθαρίζονται όλα τα ρέματα, με έμφαση στις περιοχές υψηλής επικινδύνοτητας

Με εντατικούς ρυθμούς και σε καθημερινή βάση συνεχίζονται από τα συνεργεία της Περιφέρειας, οι καθαρισμοί των ρεμάτων σε όλη την Αττική, με έμφαση σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας.

Με εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, πλησίον ρεμάτων βρίσκονται μηχανήματα σε επιφυλακή, προκειμένου να σπεύσουν σε περίπτωση ανάγκης.

Ειδικότερα, κατά την τελευταία εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί των παρακάτω ρεμάτων και επίσης απομακρύνθηκαν δύο δέντρα από το ρέμα Σαπφούς, στα όρια του Αμαρουσίου και επτά από το ρέμα Ποδονίφτη, στα όρια του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού

Επίσης καθαρίστηκε κατά τμήματα το ρέμα της Πικροδάφνης στα όρια του Δήμου Παλαιού Φαλήρου από τις εκβολές έως την οδό Αμφιτρίτης και από την οδό Δημοκρατίας έως την οδό Δημοκρίτου με την απομάκρυνση 6 δέντρων.

Στα όρια του Δήμου Αγ. Δημητρίου, επί της οδού Ευρώτα, πλησίον της οδού Δράμας με απομάκρυνση ενός δέντρου και πλησίον της οδού Αιγαίου στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Επίσης, μηχανήματα είναι σε επιφυλακή στο ρέμα Σαπφούς, στα τεχνικά Αγίου Αθανασίου και Τσικλητήρα και σε άλλα ρέματα υψηλής επικινδυνότητας.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Με έγκαιρο προγραμματισμό και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, εντείνουμε τις παρεμβάσεις μας προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τους πλημμυρικούς κινδύνους.

Προτεραιότητα μας είναι η αποτελεσματική θωράκιση της Αττικής και σ΄ αυτό το πλαίσιο εφαρμόζουμε έγκαιρα το πρόγραμμα διευρυμένων καθαρισμών των ρεμάτων της Αττικής μας, παραμένοντας σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα».

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular